Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy lehet az, hogy szemészorv...

Hogy lehet az, hogy szemészorvos -1,5-1,75-öt állapított meg, a Vision expressznél a szemvizsgálat pedig 1-1,25-öt?

Figyelt kérdés
Muszály voltam az ő általuk megállapított adatokkal szemüveget csináltatni, mert csak úgy van garancia.
2013. dec. 23. 13:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem fáj a fejed tőle?
2013. dec. 23. 13:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Például lehet, hogy amikor a szemész megvizsgálta a szemét, akkor épp elég fáradt volt, és ilyenkor erősebb lencsével látni jól.

De ha a V. E.- nél készült szemüveggel gond lenne, akkor nyugodtan vissza tud menni, és felülvizsgálják az általuk mért eredményt...

2013. dec. 23. 14:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Még nincs kész a szemüvegem. Kíváncsi vagyok, hogy jó lesz e? Ez azért nagy különbség. Igen, azért is maradtam annál az eredménynél, amit a V.E. csinált. 90 nap garancia van rá.
2013. dec. 25. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát, ez nem olyan nagy eltérés szerintem. Azt tudni kell, hogy minuszos a szemed, mert a szemész azt írta fel.

A Vision Expressnél pedig nem írják oda, hogy minusz vagy plusz. Az egyik ismerősöm is úgy járt, hogy ott megvizsgálták. -3 dioptria eltérés volt a kettő között. A cilinder meg egyezett.

Ez elég durva műhiba volt, igaz a gyengébbel nem láttam rendesen, de nem érdekelte a dokit... Persze SZTK-s volt, de meglett a szemüveg, mert azt mondta, hogy ilyen szemüveg kell, és élesebben láttam vele, mint nélküle (-1,25ös) :D Miután elmentünk anya kollegájához (szemész), egyből normálisan láttam. :)

Szerintem legyen az egyel erősebb, de te tudod. Ennyitől biztos, hogy nem fog fájni senki feje sem.

Így lett a -1,25ből -4,25... Hitvány SZTK-

Amúgy már van valami fejlemény a szemüveggel kapcsolatban?

2013. dec. 30. 22:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Jövő héten lesz készen a szemcsim. Majd meglátjuk. Minuszos az az egy tuti, de hogy elég lesz a az 1,25 és 1-es, azt majd csak akkor tudom meg, ha rajtam lesz a szemüvegem. Köszi, hogy írtál.
2014. jan. 1. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt a felet szerintem -ba és+ba is elkorrigálja még egy fiatal szem :)
2014. jan. 1. 20:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Megkaptam a szemüvegem, tök szuper! Olyan éles lett minden, szerintem jól dolgozott a V.E-es kolléga.
2014. jan. 3. 10:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az éleslátás nagy élmény:) Örülök, hogy jó lett a szemüveged.
2014. jan. 3. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!