Milyen kontaktlencsét viselni?
El sem lehet mondani a különbséget:) Tökéletesen látsz oldalra is, nincsenek homályos foltok a látóteredben:) Nem csúszkál a szemüveg... Tök jó érzés:)
Persze meg kell tanulni jól feltenni, mert ha valami alá kerül "szösz" vagy ilyesmi, vagy ha fordítva teszed be, akkor szúr. Olyasmi érzés, mint amikor szempilla kerül a szemedbe. De akkor kiveszed a lencsét, leöblíted (ha erre alkalmas folyadékod van) és mehet vissza.
A pontos felhelyezést, és a használatát úgyis el fogják neked mondani az optikában :)
Egyébként nem is érzed, hogy ott van!
Szerintem próbáld ki, adnak úgyis próbalencsét, azt 2-3 hétig hordhatod, de tuti, hogy rá fogsz kattani a lencsehasználatra ;)
Nagyon jó érzés, szinte felszabadulsz! (Vagyis megszabadulsz a szemüvegtől). Ha előírás szerint használod (nem tovább, mint megengedett) észre sem fogod venni, hogy bent vannak. Hordhatsz napszemüveget, teljes lesz a látószöged, és tényleg azt hiheted, hogy tökéletes a látásod.
Az Optikában el fogják neked mondani, hogy hogyan kell használni, tisztítani, mikor kell cserélni, stb. Pár dologra tényleg nagyon kell figyelni (ne rakd be fordítva, mindig tiszta kézzel nyúlj a lencsékhez, rendesen legyenek tisztítva, stb.), de ezek mellett is nagyon jó érzés.
Igen nekem is kellett 1-2 nap/hét hogy ne érezzem kicsit nehezebbnek a szememet, de azóta 9 éve tökéletes. Sőt, ha megteheted anyagilag, később áttérhetsz a night&day nevűre, amivel alhatsz is (nekem például hatalmas áldás hogy filmre alhatok el haha). Persze hetente egy éjszakára érdemes azt is kivenni, de belefér. Én ilyet hordok legalább 4 éve, és tényleg eszembe se jut szinte soha, hogy nekem rossz a szemem.
Egyébként nem tudom mi ez a korhatár, nekem 15 évesen volt először, és szemész szakorvostól vettem akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!