Elfog menni a látásom?
Kb egy évvel ezelőtt a jobb szememre megvakultam és fél év volt mire vissza jött.
A doktor valami ilyet állapított meg, hogy :
háttér retinopatia és retinalis elváltozások
dg: Obesitas.Hypertonia.Susp.maculopathia hypert.od.susp.st.post.
Nem tudom ez mit jelent.
Most a napokban észre vettem, hogy megint kezd elmenni a látásom, a fél szememre nem látok jól.
És a szemgolyóm is fáj.Nem tudok oldalra nézni.
Mi lehet ez?
Ugyan az?
Szedjem a doxiumot megint, amit felírt akkor?
Cukrom 3,5
magas a vérnyomásom, de szedek rá gyógyszert.
Köszi előre is a válaszokat
28/L
Túlsúly is van, magas vérnyomás is, de szedem a csökkentőt minden reggel lisonorm 1/2
jövőhéten megyek endokrinológiára, mondja a tüneteket neki?
A magas vérnyomás okozhat látászavarokat és szemkárosodást. A cukorbetegség szintén.
Folyamatosan ellenőrizni kell a vérnyomást és a megfelelő gyógyszereket beállítani.
"dg: Obesitas.Hypertonia.Susp.maculopathia hypert.od.susp.st.post."
Túlsúly. Magas vérnyomás. Sárgafolt károsodásának gyanúja a jobb szemben, utáni állapot" (azt nem köti az orrunkra, mi utáni).
Köszönöm a választ, és akkor végül is rendbe jöhet még a szemem, vagy ennél jobb már nem lesz?
Szedem a gyógyszert, most voltam cukor terhelésen, még nem jött meg az eredmény.
lesz ennek valaha vége?
már nagyon el vagyok keseredve!
"Köszönöm a választ, és akkor végül is rendbe jöhet még a szemem, vagy ennél jobb már nem lesz?"
Az nem biztos, hogy rendbejön, de esetleg nem romlik, ha sikerül beállítani a vérnyomást. De akár javulhat is. Még minden lehetséges. mivel még fiatal vagy, valamennyire képesek regenerálódni a szerveid.
"lesz ennek valaha vége?
már nagyon el vagyok keseredve!"
Hiba elkeseredni. Egy példa: nagymamámnak 20 éves korától 200-as volt a vérnyomása. Egész életében naponta egy marék gyógyszert szedett, mert más krónikus betegségei is voltak. Több mint 80 évet élt végül. A hosszú élet titka, hogy rendesen szeded a gyógyszereidet. Nyilván a te esetedben folyamatos odafigyelésre van szükség. Van már vérnyomásmérőd? Vérnyomás-naplót kell vezetni, és az orvossal részletes tervet készíteni arra, hogy a vérnyomásod elfogadható tartományban maradjon.
nincs vérnyomás mérőm, de rendszeresen járok az orvoshoz, hogy mérje meg.
Egyébként ha már a vérnyomás mérőknél tartunk melyik fajta a legjobb?
A csuklós az tutira nem mér jól, azt tudom.Milyet érdemes venni?
A mostani látászavarom összefüggésben lehet esetleg egy övsömörrel?
mert hogy a kezemen az van azt kezelem, de az arcomon nincsen seb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!