Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mire való az "astigmatism"...

Mire való az "astigmatism" szóval ellátott kontaktlencse? Én is használhatok ilyet?

Figyelt kérdés

8,6-os görbület kéne nekem 2 hetes kihordású lencséből. Az e-optikán viszont ilyen csak "astigmatism" felirattal van. Eddig havit hordtam, bauch&lomb pure visiont. Hordhatom a fent leírtat, vagy az másra való?

Köszi a segítséget!

2013. okt. 23. 09:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Az astigmiára való, akkor kellene olyat hordanod, ha cylinderes lencsét hordanál szemüvegben.
2013. okt. 23. 11:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Cilinderes/tórikus lencse az. Ezek a legdrágábbak ráadásul.

2 hetesből nem fogsz találni 8.6-osat, de nem is értem miért pont 2 hetes kell, ezek pont ugyanolyanok mint a havi lencsék, nem igazán van különbség. Szóval akár havit is vehetnél, abból van bőven 8.6 görbülettel. Mondjuk ha eddig Purevisiont hordtál és soha semmi mást akkor egy új fajtát nem biztos hogy bír majd a szemed, először optikában kérj próbalencsét, mert többezret kidobni az ablakon nem lesz kellemes.

2013. okt. 23. 13:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azt hallottam, hogy a 2 hetes egészségesebb, mint a havi...ezért gondoltam, hogy kipróbálom. De ha ott nincs 8,6-os, akkor tényleg elmegyek optikába, bár ennyire nem fontos a váltás nekem sem :) Még egyszer köszi!
2013. okt. 23. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Inkább legyen Biofinity lencséd. Nekem mondjuk cilinderes a szemem, de sima Biofinitym van :D A szemész szerint nem romlik tőle a szemem, és kb olyan -0,25 Cyl-em van lencsével, nélküle pedig -0,5. Sph értéke: -1,00 mindkettőnek. Neked?
2013. okt. 23. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!