Kontaktlencsével lehet fürödni + hajat mosni?
17/f vagyok, most lettem kontaktlencsés. Ha vigyázok h ne menjen víz a szemembe, akkor lehet vele fürödni?
Továbbá. Vhol olvastam hogy ha a szemem szárad a lencsétől, nem jut oxigénhez akkor a szemem elkezd ereket növeszteni és lassan megvakulhatok. Ez igaz? Ha előfordul ez mennyi idő? Ha ilyesmivel gond lenne, szemvizsgálatnál az orvos ezt időben észre venné?
Köszönöm
tudnál tapasztalatokat mondani? :D
most szeretnék kontaktéencsére váltani én is :P hány dioptriás/milyen fajta?
Első válaszoló vagyok én tudok írni.
Nagyon egyén függő, hogy milyen fajta lencséd lesz.
Nekem pl. nagyon nagy a dioptriám (8-as) és még cilinderem is van, így nem mindegyik gyártó készít ilyet, ezért nem vehetem bármelyiket.
Aztán van még hogy napi, heti, havi, stb. lencsét választasz.
Első alkalommal mindenképp személyesen kell megvenned, ahol is megtanítanak a ki-és betevésre is, de utána már az adatok függvényében már a neten is rendelhetsz.
Nekem pl. havi lencsém van, ami azt jelenti, hogy ha nem lesz baja, akkor egy hónapig használhatom.
De nem éjjel-nappalos, tehát reggel beteszem, este kiveszem.
Egy alkalommal fél évest tudok rendelni (mert hát 6 darab van abban a dobozban), persze ezt szemenként kell érteni.
De van olyan hogy mondjuk 3 darab van a dobozban ezért értelem szerűen 3 havit rendelsz de itt is olcsóbban jössz ki ha egyszerre többet veszel.
Köszönöm a válaszokat.
Én nemrég lettem kontaktlencsés :) Először Ofotért üzletben megtanítottak betenni/kivenni. Először nagyon furcsa volt, mármint nem a kontaktlencse, hanem maga a betétel. Eleve hogy belenyúljak a szemembe, a szememim meg ugye reflexszerűen becsukódnak. De a többi alkalomnál már nem volt gond.
A szemem bírja, nincs semmi gond vele. Nekem nagyon tetszik a lencse, úgy érzem magam mintha egy full HD minőségű filmben lennék :D Sokkal jobb mint a szemüveg.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!