14 éves vagyok, kb. három és féle éve hordok szemüveget, most fogok újat kapni ami 4-es és 5 és feles lesz. Ez nem nagyon sok?
Én dettó így voltam. Mindig erősebbet és erősebbet írt fel az orvos.
Egyszer aztán megmakacsoltam magamat, valamikor a középiskola vége felé. Az orvos egy egész dioptriával erősebbet akart felírni, de én nem hagytam. Maradtam a régi szemüvegemnél.
Egy év múlva visszamentem kontrollra. Képzeld, akkor is ugyanazt az egy dioptriával erősebb szemüveget akarta felírni. Azaz egy év alatt nem romlott a szemem, először 9 éves korom óta! És ez annak volt köszönhető, hogy nem voltam hajlandó megint erősebb szemüveget hordani.
23 éves koromban megműttettem magam lézeresen. Az egy dioptria még akkor is ott volt, azaz az addig eltelt évek alatt sem romlott a szemem.
Ennek 9 éve. A szemem azóta tökéletes, most már szemüveg nélkül is jól látok.
Azt javaslom, amikor dolgozol vagy a monitort nézed, vagy akár a házi feladatodat írod, ne nézz folyamatosan egy adott fókusztávolságra, hanem váltogasd: hol közelre, hol távolra nézz. Hol a monitorra nézz, hol a billentyűzetre, hol a szoba sarkába. Ez megdolgoztatja, rugalmasan tartja a lencsemozgató izmait. Ezenkívül bizonyos időközönként pihentesd a szemedet, maximum félóránként, úgy, hogy két percre a tenyeredbe rejted, teljes sötétségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!