Az üvegtesti homályt mi okozza? Lehetnek-e súlyosabb következményei? Normális az ha 20 évesen van üvegtesti homályom?
Olvashatsz róla itt:
Nem lesz belőle nagyobb bajod, persze, ha súlyosbodik, vagy mást is látsz a szemed előtt, akkor újra el kell menni orvoshoz.
Ne aggódj. Én 16 éves vagyok és a két szememben összesen, nem akarok hazudni, így azt mondom megszámlálhatatlanok ezek az úszkáló biszbaszok. A látásban zavaróak, főleg a nagyobbak (6-8 darab).
Komolyan át gondoltam azt, hogy lehet megcsináltatom majd a műtétet. Lézereset szeretném, de azzal mindet nem tudják eltávolítani.
Sok átsírt nap nap után, hogy ez csak rosszabbodni fog, arra döntöttem várok még pár évet hátha lesz megoldás rá.
Nekem is buborékokkal kezdődött, 36 évesen.
A magyar szemészek szerint ez nem probléma. Nem kell kezelni.
Külföldön "degeneratív üvegtest szindróma" a megnevezése:
Ha meg tudod szokni őket nincs vele teendő, ha nem (mint pl. én) irány a műtő! A műtét neve Vitrectomia.
Eddig én is azt hittem nem tudom megszokni, mostanában már sokszor észre sem veszem hogy vannak :)
Pedig jó sok átdepizett nap van már mögöttem emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!