Ha SZTK-alapon csináltatok szemüveget az kevesebbe kerül? Lehet így jó kinézetű szemüveget venni?
Első szemüvegnél javasolt szemészhez menni (legalábbis egy ismerősöm egyenesen az optikába ment, és ott ezt javasolták neki). De egy olvasószemüvegnél talán ez nem olyan fontos.
Támogatás úgy tudom nem nagyon van, csak magas dioptriáknál, de remélhetőleg lesz, aki pontosabbat tud. Talán üveg lencsére van támogatás alacsony dioptriára is, de arra meg vigyázni kell, hogy el ne törd.
Optikus barátomtól származó infó szerint a lencsére minimális a támogatás. Néhány százalék. Keretre semmi.
Szaküzletekben szokott lenni optometrista, helyenként orvos is előfordul (nem állandó jelleggel.)
Ha csak új szemüveg kell, akkor nem feltétlenül kell rendelőbe menni.
A fénytörési hibákon kívül egyéb baja is lehet a szemünknek, ezért célszerű rendszeresen orvossal is megnézetni. Magas vérnyomás, cukorbetegség esetén pedig nagyon fontos ez.
Első szemüvegnél anno voltam szemészeten, kaptam egy papírt, amivel elmehettem az optikába. Ez kb 2000 körül lehetett, akkor a lencse árából (ami akkor is 10ezer felett volt) lejött valami 86 forint talán. :D
Megjegyzem mivel rosszul mérték be a dioptriát, a cilindert észre sem vették, és már az optikában is megmondták, hogy nem az igazi szerintük, fél év alatt romlott is csomót, vehettem újat. :D
Optikában még nem sok rossz tapasztalatom volt, modern vizsgálat, udvarias kiszolgálás, ki lehet fogni tök jó akciókat is, szóval én ezt ajánlom neked. Ha úgy látják, hogy olyan szemproblémád van, ami orvost kíván, akkor elküldenek oda úgyis. Gyorsabb és egyszerűbb, árkülönbség meg nem igazán van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!