Kontaklencse, vagy szemüveg?
Sziasztok! 8 éve vagyok szemüveges. Igazából nagy bajom nincs is vele, de önbizalmam emiatt szinte nincs is. Eleve zavar az, hogy a környezetemben lévő emberek a legjobb barátaimon kívül megbélyegeznek, csak azért, mert szemüveges vagyok. Beskatujáznak azonnal, pedig amúgy egy nagyon pörgős, életvidám csaj vagyok... de... naszóval.
Barátnőm unszolására eldöntöttem, hogy megpróbálkozom a kontaklencsével. A szüleim is belementek. Van egy szemész ismerősöm, akit kifaggattam ennek az előnyeiről, hátrányairól, használatáról. Mehettem volna hozzá is venni kontaklencsét, de ott nagyon drága volt, így csak megvizsgálta a szemem, és azt mondta, hogy cilinderes. De mikor elmenten egy másik szemészhez, ott nem említették nekem ezt a dolgot, szerintük rendben van a szemem a kontaklencséhez. Meg is rendelték nekem a próbalencsét. Mikor anya felhívta őket, akkor még úgy volt, hogy fizetnem kell 2000ft-ot érte. Mondom okés...ez még nem olyan vészes összeg. Bementem. Azonban 1 órás szenvedés után csak másnap sikerült beraknom. Nagyon furcsa volt. Majd...elengedtek, hogy nem kell fizetenem, mert rendesen megdolgoztam érte. XD Ja, meg egy CD-t is adtak, amin egy kisfilmen mutatják a lencse használatát, részletesen. Egy hétig lehet próbálnom ezzel, és ha jó, akkor rendelünk rendes lencsét.
Itthon minden eltelt nappal jobban megy a kivétel és a betétel is. Bár nagyon furcsa vele a látásom, mert egyrészt hamar elfárad a szemem, meg olyan, mintha állandóan könnyes lenne, vagy törné a látásomat. Ez normális?
Na de, a fő problémám az lenne, hogy teljesen máshogy nézek ki így, szemüveg nélkül. Az eddigi, jól bevált haj-és sminktrükkjeim teljesen máshogy állnak...eleve idegen vagyok saját magamnak a tükörben, vagy egy tükröződő kirakatban. Eddig csak anyum látott így, de bizonytalan vagyok. Sose voltam egy kirívó szépség, de ez a szemüvegtelenség hatalmas váltás szerintem. Eddig el tudtam bújni a szemüvegem mögé, és rám igaz az az, hogy a szemüveg öltöztet. Egyszóval az eddigi minyurka önbizalmam is eltűnt és most nem tudom, hogy mit tegyek. Szerintetek? Próbálkozzam még a kontaklencsével, vagy ne? Valahogy el kell ezt döntenem, hiszem mindjárt itt a suli. Szoktam úszni járni. A kontaklencse azért is lenne jó, mert akkor nem kéne a barátaimnak szenvednie azzal, hogy az öltözőből eljussak a mélyvízig. De ha jól tudom akkor ahhoz napi lencse kell, mert a klór tönkre teszi a lencsét.
Tehát mit csináljak szerintetek?
A válaszokat, tanácsokat, véleményeket előre is köszönöm. 17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!