Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ez rövidlátás, vagy mi?

Ez rövidlátás, vagy mi?

Figyelt kérdés
Irodai munkát végzek, és azt vettem észre, hogy a jobb szememmel távolra furcsán látok. El van mosódva a kép, körvonalai vannak a tárgyaknak, a távoli megvilágított feliratokat pedig duplán látom elcsúszva. De ezt csak jobb szemmel, mert a ballal nincs baj, a kettővel együtt is jól látok, tehát a jobb szemre is enyhék a tünetek. Kettős látás lehet csak egyik szemre? Szemésznél voltam, lencsével megszűnt ez a probléma, de szemüveget nem akart adni, mert ez elvileg kicsi eltérés. Engem ez csak azért zavar, mert mindig is nagyon jól láttam, most meg jobb szemmel ilyen furcsán látok. Menjek el neurológushoz is? (Amúgy 25 éves vagyok.) Köszi előre a válaszokat.

2013. aug. 24. 10:52
 1/4 anonim ***** válasza:
nekem a balra van rövidlátásom... de duplán nem látok semmit, csak enyhén homályosak a pici feliratok, főleg ha jól ki van világítva a háttér. lehet hogy neked szemtengelyferdülésed is van hozzá, mert kettőslátás nem feltétlenül tartozik a rövidlátáshoz, nekem pl. nincs
2013. aug. 25. 16:18
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

most hétvégén például amikor nem dolgoztam, már majdnem teljesen tisztán láttam.

barátom is rövidlátó, mondta, hogy ő néha 3-at is lát a fényes feliratokból, úgy el van mosódva.

nem tudom, hogy ezzel menjek-e neurológushoz, félek, hogy hülyének fog nézni.

de lehet, hogy igazad van, és enyhe szemtengely ferdülésem van, ki tudja... sztk-s szemész nem mondott ilyesmit, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs is.

2013. aug. 26. 19:05
 3/4 anonim válasza:
Megerőltetted a szemed, akkomodációs görcs miatti astigmia (szemtengelyferdülés). Pihentetni kell, és ne nézd túl közelről/sokat a monitort. Ha mínuszos szemüveget kapsz ne olvass, számítógépezz szemüvegben.
2015. jún. 30. 06:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, ma is előjött, most is meg van erőltetve a szemem, és régóta nem aludtam rendesen.
2021. szept. 9. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!