Nektek sokáig tartott amíg rátaláltatok a megfelelő kontaktlencsére?
Szerintem ha a 4.-nél jársz, és a legmodernebb lencsék sem váltak be, akkor érdemes lenne máshol is megnézetni, esetleg még jobb lenne egy szemésszel. Meg kéne vizsgálni alaposan a könnyfilmet, stb. Sok optikában sajnos nem vizsgálnak elég alaposan és akkor is rád tukmálják a terméket, ha egyébként esetleg nem is igen kéne lencsét hordanod. Persze, mert nekik abból lesz bevétel. Lehet pont egy ilyen optikát fogtál ki, szerencsére azért nem ez az átlagos. :D
Amúgy nekem két helyen teljesen mást mértek. Először bionfinity toricot használtam, de annyira nem volt jó, csúszkált, zavart és rossz volt, száradt a szemem. Valószínűleg a görbület se volt jó, és akárhogy variáltunk a dioptriákkal, vagy közelre, vagy távolra nem láttam jól.
A másik helyen acuvue oasyst kaptam, sima szférikusat, és sokkal jobbnak érzem, bár mivel nem tórikus, nem látok vele tűélesen, de legalább közelre és távolra is kielégítő. Ha csak ilyen 0,75-ös a cilindered, akkor lehet neked is beválik így, elvileg nem ritka. :) Én úgy gondolom, hogy ez így nekem bevált, de ha kísérletező kedvemben leszek, akkor lehet keresek még jobbat.
Szóval szerintem próbálj még egy optikát, ha az se segít, esetleg orvos-kontaktológust, ha pedig így se igazi, akkor marad a szemüveg/műtét.
Köszi mindenkinek a választ!
Valószínű, hogy elmegyek egy másik helyre. A cilinderem 1,5-ös, szóval nekem nem fekszik a cilinder nélküli lencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!