A klórgaztól meg lehet vakulni?
Ma sajnos belélegeztem klórgázt. A szobában tömény szag volt, és én csak szagolgattam, párszor hogy mennyire tömény. Utána fel lett mosva a kő (nem én mostam fel) és utána már nem volt annyira tömény a szag, olyan enyhén de lehetett érzeni. Na most én utána mentem zuhanyozni, ami kb 5 perc. Most nagyon enyhe tüneteit érzem/tem. (nagyon enyhén de a szemem könnyezni kezdett (már elmúlt), a mellhasamnál, ritkán, enyhén érzek pici fájást, illetve a fejem fáj egy picit.
Kérdésem: Meg lehet ettől vakulni? Elég az, ha éjszakára TELJESEN kinyitom az ablakot, (ott ahol aludni fogok) és ez elég lesz-e arra, hogy elmúljanak reggelre a tünetek? Vagy ti miket tanácsoltok?
Valószínű, a szemed csak egyszerű irritáció miatt könnyezett. Nem tudom, hogy meg lehet-e tőle vakulni, nagy adagtól, ami már szétmarja fizikailag a szemet, biztosan, na de ennél te jóval kisebb dózist kaptál.
Mindenesetre szerintem menj be az ügyeletre...
Egyébként tényleg, honnan a csudából volt neked klórgázad?
A klórgáz irritálja a nyálkahártyát (innen a szemirritáció). Ezen felül belélegezve tüdővizenyőt okoz. Én elmennék majd orvoshoz másnap, ne viccelj vele. A nyitott ablak evidens, egy éj alatt valszeg kiszellőzik (csinálj huzatot).
Legközelebb jobban figyelj oda, hipót és sósavat soha semmilyen körülények között ne önts össze, de még csak ne is tárol őket lehetőleg egymás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!