Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse oxigénáteresztő...

Kontaktlencse oxigénáteresztő képesség adatot hol találom?

Figyelt kérdés
A kontaktlencse dobozán hol írják ezt az adatot? Szükségem lenne rá, de sehol sem tudom leolvasni, maximum a víztartalmat.

2013. júl. 27. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt nem írják rá külön. Milyen típusú kontaktlencséről van szó?
2013. júl. 28. 13:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Az egyik: iWear dr supreme plus

A másik: Soflens toric

Az egyik márkát szeretném lecserélni, de a boltban ahol szoktam rendelni, erősködtek, hogy maradjak annál (egyrészt mert drága és ez pénz nekik), mert ki tudja mennyi az oxigén áteresztő képessége és roncsolódna a szemem. Persze semmiben nem voltak készségesek, ezt az adatot sem adták ki egyik lencsénél sem. (Sőt, még dioptriát sem tudnak mérni....). Találtam ugyanannyi víztartalmú, ugyanolyan összetételű lencsét, csak ez az adat kéne, hogy ne csak 91%-ig egyezzen a két dolog.

2013. júl. 28. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez esetben érdemes másik boltot felkeresni a hálózaton belül, mert lehet hogy más vizsgáló ill. eladó segítőkészebbek, mint ők. Ha nem is adják ki a lencse paraméterit, az a vizsgálati lapon, vagy a lencse dobozán rajta szokott lenni. Ezeknél van magasabb oxigénáteresztésű lencse is.

A dr supreme + lencse omalicon A alapanyagból készül. Ha a google-ben rákeres, akkor ad ki fontos információkat. Pl. találtam egy kommentet, amit a gyakori kérdésekben már korábban feltettek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__szemproblemak__35786..

A dr supreme oxigénáteresztése : 42 Dk/t, a Bl soflens toric lencséjé: 16 Dk/t!! Ez utóbbi sajnos nem túl magas. Ez amiatt van, mert a tórikus lencsék a kialakításuk szerint kicsit vastagabbak. A modernebb alapanyagú kontaktlencséket: szilikon-hidrogél lencséknek nevezik. Ezek lényegesebben egészségesebbek, bár picit drágábbak. De az Ön által látogatott üzletben (Ofotért v. VisionExpress)is forgalmazzák. Ezek a következő fantázianévre hallgatnak. Iwear XR Supreme és ennek a tórikus változata! Lehet hogy amiatt nem akarják, hogy váltson, mert akkor az egy hosszabb procedúra is lehet, mert próbálni kell a lencsét, és főleg a tórikus illesztése lehet időigényes. Ezeknek a lencséknek az oxigénáteresztése jóval magasabb, a nem tórikusé 160 Dk/t, a tórikusé 128 Dk/t. Azaz az eddigi lencsékhez képest a nem tórikus lencsénél 4x, a tórkius oldalhoz képest 8X (!!!) több oxigént enged át. Szóval a szem szempontjából sem mindegy, hogy milyen lencsét visel. Ezért, ha nincs bizalma a boltttal szemben, keressen fel egy másik üzletet, ahol készségesen fognak Önnek segíteni!

2013. júl. 29. 12:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Micsoda válasz! Pluszt érdemel, köszönöm!

Igen a tórikus lencse a marad, abból nem merek új márkát keresni + 4 évem alatt nem volt vele gond és nem szívesen "bántanám" azt a szemem. Felkeresek egy másik boltot ezzel a problémával, hátha ajánlanak olcsóbb, de ugyanilyen kivitelt.

2013. júl. 29. 13:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Amúgy találtam megfelelő paraméterekkel rendelkező lencsét, sőt, még a márkája is ugyan az, csak más névvel fut. Érdeklődöm néhány boltban.
2013. júl. 29. 16:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Örülök hogy tudtam segíteni :). A Soflens tórikus lencse kialakítása nem rossz, és ha nagyon nagy a cilinderes érték, csak ez a típusú lencsét tudják amúgy is javasolni.

Ha kedvezőbb árú lencsére vált, akkor az sajnos rosszabb oxigénáteresztéssel járhat, de ilyen esetben a kontaktlencse viselésének idejét kell csökkenteni (tehát pl.: napi max. 8-10 óra, heti 1-2 nap szünettel, és nem szabad túlhordani), és így megóvhatja a szeme egészségét!

2013. júl. 30. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!