Mind a két szememen macula degenerácio alakult ki. A jobb szememen kb.8%-os a látás, a ballon kb.60%. Az arcokat 5 m-en túlról nem ismerem fel és az olvasás is nehezen megy, inkább csak találgatva. Ez elegendő indok ahhoz, hogy leszázalékoljanak?
A visustáblázat szerint a látáscsökkenésed 30%-os, ezzel a mostani megszigorított rendszerben még rehabra sem vagy jogosult, nemhogy rokkantsági ellátásra. Hacsak nincs más súlyos betegséged is.
Elküldöm a megfelelő törvény linkjét. Ez minden betegséget tartalmaz, a kereséshez használd a Ctr+F keresőfunkciót, a keresőszó legyen "látásélesség". Ha segédprogrammal használod a netet, akkor kérj segítséget valakitől, mert ez táblázat.
Szívesen.
Azzal a látással, ami neked van, nagyon sokan vannak kettes rokkant kategóriában (én is, bár én messzire rosszabbul látok, mint te, közelre valamivel jobban). Most sokan vannak bajban közülünk, mert a munkavállaláshoz kellene a megváltozott munkaképességűeknek járó kártya, azt akkor adják, ha elmegyünk komplex felülvizsgálatra, viszont ha elmegyünk, elveszik a rokkantsági ellátást, mert lejjebb vitték a határokat.
Ha neked még nincs rokkantellátásod, akkor nem veszíthetsz semmit, szerintem add be az igénylést. Legrosszabb esetben csak a kártyát kapod meg, amivel könnyebben találsz munkát, de szerintem valamilyen ellátást is megítélnek neked, csak részletes leletet kérj a szemklinikán.
Ez egy betegem esete:
Sajnos évek óta romlik a látásom.
Diagnózis:Macula degeneráció
Évek óta szedek mindenféle dolgot rá de odáig jutottam, hogyha tovább romlik a látásom a szemembe kapok injekciót. Egy kedves ismerősöm ajánlotta a Krill olajat és mivel nagyon rövid időm volt az orvosi ellenőrzésig napi 2x1 kapszulát szedtem. Az ismerősöm azt mondta, hogy valószínű jó lesz de 2-3 hónap is kell a javulásig...
Tegnap voltam orvosnál:
"Nem tudom mit szed de a látása javult ez teljességgel hihetetlen úgyhogy semmi szükség az injekcióra."
Egyébként a térden sem fáj annyira mint eddig és nem szédülök meg ha felállok.
Az ismerősöm azt mondta: jó akkor innen szedjek csak egy szemet...eszem ágában nincs, végre valami ami használ is -nem csak az ígéretek!
Számomra egy csoda ez a kis bogyó, az életkedvem hozta vissza. Mostmár nem aggódom a szemem miatt, tudom mit kell vennem,VÉGRE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!