Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha nincs kontaktlencse-folyadé...

Nenane kérdése:

Ha nincs kontaktlencse-folyadékom, lehet másba tenni a lencsét?

Figyelt kérdés
2013. júl. 4. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem igazán kéne másba tenni. Nem tudom mire gondolsz, de pl vízbe sem, mert az is tele van baktériumokkal. A lencsefolyadék steril, más folyadék nagyon kockázatos erre a célra. Sürgősen szerezz be folyadékot.
2013. júl. 4. 21:15
 2/5 A kérdező kommentje:
igen, vízre gondoltam:S és ha például felforralom a vizet és utána lehűtöm, úgy nem jó ? :DD köszönöm a válaszod !!
2013. júl. 4. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:
a víz kiszárítja a lencsét, lehet, hogy hülyeséget mondok, de a sóoldat is jó azt hiszem..
2013. júl. 4. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:

A víz nem szárítja ki a lencsét. Én sokszor tároltam desztillált vízben, mikor nem volt pénzem. Persze desztillálni nem tudsz, patikába elmenni meg késő van. Ha egy éjszakára csapi vízbe teszed, nem lesz semmi baja, csak mielőtt felhelyezed, jól fertőtlenítsd le.

Egyébként én 30 éve használok kontaktlencsét, és mindig csapi vízben öblítettem kivétel után és berakás előtt is (persze előtte megtisztítottam), de soha nem gyulladt be a szemem.

2013. júl. 4. 21:53
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszaitokat, nagyon sokat segítettetek !! :))
2013. júl. 4. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!