Ebbe a napszemüvegbe lehet rakni dioptriás lencsét?
Figyelt kérdés
Én úgy látom azon a kis kereten belül nincsen sehol csavar, vagy valami amivel szét lehet nyitni így nem tudom hogy raknának bele lencsét.
2013. júl. 4. 11:20
1/14 anonim válasza:
nem tudnak, mert gorde a lencseje, es ugz nem lehet!
tapasztalatbol tudom
2/14 anonim válasza:
anyukám optikus és megkérdeztem azt mondta h nem lehet!
3/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. júl. 4. 13:19
5/14 anonim válasza:
Ez a szemüveg dioptriázható! A napszemüveglencse mögött az orrnyereg fölött látni egy műanyag rámát, ez a keretről leszedhető és ebbe teszi bele az optikus a dioptriás lencsét. Ha túl nagy a dioptria, előfordulhat hogy a vékonyítás ellenére sem tehető bele a lencse, de ez tényleg ritka eset.
6/14 A kérdező kommentje:
de nem látok rajta semmilyen szétnyithatási lehetőséget, úgy meg hogy rakja bele az optikus?
2013. júl. 4. 15:03
7/14 anonim válasza:
SEHOGY!!!!!! Mert görbe a lencse!!!! Nem csinálnak GÖRBE drioptriás lencsét!!!!!!
8/14 A kérdező kommentje:
már bocs, de hogy érted azt hogy görbe? az a kis hajlítás kell bele hogy ugyanannyi területen láss mint alapjáraton. Szerinted a jobb kameráknak miért gömbölyű a lencséje?
2013. júl. 4. 21:20
9/14 anonim válasza:
Nyilván kiszedhető hisz cserélhető, de ettől még nem tudnak ilyen alakú dioptriás lencsét csinálni, nem elég hogy görbe, nem 2 külön lencséből áll, hanem egy nagy hajlított lencséből.
Valahol valaki jó pénzért lehet megcsinálja, de egy mezei optikában nem vállalnak ilyet.
10/14 anonim válasza:
Az a fehér ráma műanygból van, és ezt felmelegítve kitágul, és úgy teszi bele az optikus. Amúgy milyen a dioptria?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!