Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mennyivel hordod túl a havi...

Mennyivel hordod túl a havi kontaktlencsét?

Figyelt kérdés
Baj lesz e, ha tovább hordom? Árt e a szemnek? Milyen érzés, ha túlhordom?
2013. jún. 30. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Semmilyen érzés nekem. Kb 2-3 héttel szoktam túlhordani, nem okoz problémát, de nem egészséges szerintem. Egy tórikus lencse elég drága, valahogy kompenzálni kell :/
2013. jún. 30. 22:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Minden ismerősöm túlhordja. Van aki azt se tudja mikor kezdte el hordani, csak gondol egyet és lecseréli.

Én 2 hónapig hordom, azaz 1 hónapot hordom túl.

2013. júl. 3. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Igazából nem túl szerencsés túlhordani, de a gyártó cégek belekalkulálják a túlhordást. A havi lencsénél úgy 2 hetet. Szóval ha már túl kell hogy viselje az max. 2 hétnél ne legyen túl! Persze az sem mellékes, hogy mennyire figyel a lencse tisztaságára. Ha nem éppen pedáns a kontaktlencse viselője, akkor inkább ne hordja túl, mert kockáztatja vele a szeme egészségét!
2013. júl. 3. 15:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Én 2 hónapig hordom. Aki illesztette, ő vizsgált többször is, mivel a szemem bírta, a lencsének pedig nem volt baja, ezért engedte. Semmit nem érzek, ha már furcsa vagy zavaró, akkor cserélni kell. Persze a végén már nem olyan, mint egy friss lencse, de ez természetes egy szintig.

1-2 hetente fertőtlenítem aosepttel, amúgy pedig a sima folyadékomat használom.

Az ilyen eszközöknél elég erősen húzzák meg a használhatósági időt, szóval minőségromlás jó darabig nincs, megfelelő tisztítás és fehérjeoldás mellett nem lehet bajod. DE! Ha megteheted anyagilag, akkor semmiképp ne használd az előírtnál tovább. Én is csak addig tervezem így csinálni, amíg anyagilag nem állok elég fényesen. :D

2013. júl. 5. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!