Van olyan kontaktlencse, aminek a cilinder értéke -0,5 dioptria?
A szemészem azt írta fel, hogy J: Sph:0; Cyl:-0,5; Axe:90°
J: Sph:0; Cyl:-0,5; Axe:70°
BC:8,7
Hordtam fél évig szemüveget, és nagyon utáltam. Állandóan lecsúszott az orromról, retkes lett mindig, összemaszatoltam... Bepárpsodott, a szaunában le kellett venni mindig.
Tudom, hogy ez a dioptria nem nagy, de eléggé zavaró volt, hogy nem láttam tökéletesen mindent. Régebben -0,75 volt mindkét szemem, és a cilinder nem javult rajta az orvos szerint. Szerintetek megjavlhat a cilinder? Milyen kontaktlencsét javasoltok? Van-e egyeltalán olyan, ami cilinderben -0,5? A neten néztem, és csak -0,75 től kezdődnek... De egy papírra azt írta fel, hogy Biofinity toric. Oda írta az árát mellé. Cca. 19000Ft lenne 3hónapra plusz még 4000Ft a folyadék... Szerintetek ez milyen jó ár? Eléggé drága szerintem.
Gyakran van olyan, hogy amikor a szemüveget viselem, nem látok rendesen vele. Már fél éve ez a dioptriám, de gyakran van úgy, hogy nem látok olyan élesen vele, mint régebben. Lehet, hogy az a -0,25-ös "ráadás" nem is olyan nagy?
17f
nekem is -0,5 -ös kéne és nincs kontaktlencse az orvosom mondta,mert kontaktlencsére akartam átállni , szemüveget én is meguntam..
de ilyen kicsi mértékben nincs kontaktlencse..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!