Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van olyan kontaktlencse,...

Van olyan kontaktlencse, aminek a cilinder értéke -0,5 dioptria?

Figyelt kérdés

A szemészem azt írta fel, hogy J: Sph:0; Cyl:-0,5; Axe:90°

J: Sph:0; Cyl:-0,5; Axe:70°

BC:8,7

Hordtam fél évig szemüveget, és nagyon utáltam. Állandóan lecsúszott az orromról, retkes lett mindig, összemaszatoltam... Bepárpsodott, a szaunában le kellett venni mindig.

Tudom, hogy ez a dioptria nem nagy, de eléggé zavaró volt, hogy nem láttam tökéletesen mindent. Régebben -0,75 volt mindkét szemem, és a cilinder nem javult rajta az orvos szerint. Szerintetek megjavlhat a cilinder? Milyen kontaktlencsét javasoltok? Van-e egyeltalán olyan, ami cilinderben -0,5? A neten néztem, és csak -0,75 től kezdődnek... De egy papírra azt írta fel, hogy Biofinity toric. Oda írta az árát mellé. Cca. 19000Ft lenne 3hónapra plusz még 4000Ft a folyadék... Szerintetek ez milyen jó ár? Eléggé drága szerintem.

Gyakran van olyan, hogy amikor a szemüveget viselem, nem látok rendesen vele. Már fél éve ez a dioptriám, de gyakran van úgy, hogy nem látok olyan élesen vele, mint régebben. Lehet, hogy az a -0,25-ös "ráadás" nem is olyan nagy?

17f

2013. jún. 30. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem is -0,5 -ös kéne és nincs kontaktlencse az orvosom mondta,mert kontaktlencsére akartam átállni , szemüveget én is meguntam..

de ilyen kicsi mértékben nincs kontaktlencse..

2013. jún. 30. 19:45
 2/6 anonim ***** válasza:
a cilinder sajnos nem fog javulni, és a cilinderes lencsék mindig drágábbak :/
2013. jún. 30. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:
elvileg a kontaktlencse kb 0,5 cilinderig még tud korrigálni annyira, hogy ne kelljen cilinderes lencsét hordani, csak sima dioptriásat
2013. jún. 30. 20:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor ezekszerint lehet sima kontaktlencsét is venni? Elsőnek úgyis az optikában kezdenék, csak ugye azt mondták, hogy van Biofinity Toric-ból -0,5-ös cilinderesben... Ezek szerint a görbületem 8,7-es. Bár nem mondta a doktornő, hogy pontosan ennyi, de felírta egy papírra azt, hogy Biofinity toric, és az árát is mellé. Biofinity toricból csak 8,7-es BC-jű van.
2013. jún. 30. 21:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Most találtam meg a szemüvegem számláját. Arra az van írva, hogy a cilinder mindkét szemen +0,5, az sph: -0,5 mindkét szememen. A tengelyek pedig 180° ill. 160°. Ez miért van? Csak egy átszámítás? Mert eléggé annak tűnik nekem, de nem értek a szemészethez. :D
2013. jún. 30. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
ha csak cilinderes a szemüvege, akkor a sima, nem cilinderes kontaktlencse nem fog segíteni! sajnos cilinderes kell. Vannak más típusú lencsék, amelyik picivel olcsóbbak (saját márkás), de sajna a cilinderes lencsék mindig drágábbak!
2013. júl. 3. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!