A bal szemhéjam izmai néha spontán rángnak. Mitől?
Ártalmatlan jele a fáradtságnak, illetve a stressznek. A neve TIC. Ha beírod a gógliba ezt, vagy azt, hogy szemhéjrángás, olvashatsz róla pár ezer cikket. Például ezt:
Én nem vagyok neurológus, de a Videoklinika szerint a fáradtság (is) okozhatja:
Valóban okozhatja nagyon erős fáradtság (én annyira ki voltam fáradva és ki voltam készülve, hogy idegösszeroppanást kaptam, tic nem volt).
Gyakorta okozhatja egy bizonyos megszokás is, ami gyerekeknél nagyon gyakori. (nekem a szemmozgásommal volt ilyen, de aztán "leszoktam" róla).
Szerintem el kellene kezdeni 1X1 Jutavit magnézium+B6 tablettát szedni. Az izomműködést pozitívan befolyásolja. Nem szükséges szerintem kezdetben komolyabb gyógyszerekhez nyúlni. Függőségeket is okozhatnak (egyszer lábikragörcsre az orvos rivotrilt írt fel, mert eléggé ideges tipus vagyok, és szerinte görcsoldó is. szép kis függőség alakult ki, de abba tudtam hagyni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!