Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A bal szemhéjam izmai néha...

SA_milady kérdése:

A bal szemhéjam izmai néha spontán rángnak. Mitől?

Figyelt kérdés
Nagyon kellemetlen, a tükörbe belenézve apró kis összehúzódások látszanak a bal szemhéjam esetében.

2013. jún. 30. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Stressz is okozhatja.
2013. jún. 30. 16:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Neurológiai szakrendelést keress fel, ez már nem szemészeti probléma "sajnos". Nekem is voltak ilyen tüneteim, és elmúltak pár hónap múlva. Fontos a folyamatos orvosi kontroll.
2013. jún. 30. 22:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Ártalmatlan jele a fáradtságnak, illetve a stressznek. A neve TIC. Ha beírod a gógliba ezt, vagy azt, hogy szemhéjrángás, olvashatsz róla pár ezer cikket. Például ezt:

[link]

2013. júl. 1. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy egyszerű motorikus tic. A tic nem jele a fáradtságnak, mint ahogy írta az előző...
2013. júl. 2. 00:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok neurológus, de a Videoklinika szerint a fáradtság (is) okozhatja:

[link]

2013. júl. 2. 21:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Valóban okozhatja nagyon erős fáradtság (én annyira ki voltam fáradva és ki voltam készülve, hogy idegösszeroppanást kaptam, tic nem volt).

Gyakorta okozhatja egy bizonyos megszokás is, ami gyerekeknél nagyon gyakori. (nekem a szemmozgásommal volt ilyen, de aztán "leszoktam" róla).

Szerintem el kellene kezdeni 1X1 Jutavit magnézium+B6 tablettát szedni. Az izomműködést pozitívan befolyásolja. Nem szükséges szerintem kezdetben komolyabb gyógyszerekhez nyúlni. Függőségeket is okozhatnak (egyszer lábikragörcsre az orvos rivotrilt írt fel, mert eléggé ideges tipus vagyok, és szerinte görcsoldó is. szép kis függőség alakult ki, de abba tudtam hagyni...)

2013. júl. 3. 10:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Elkezdtem szedni Mg, Ca, Zn tartalmú étrend kiegészítőt, már kevesebbszer jelentkezik. Igyekszem pozitívan gondolkodni, mert valóban nagyon stresszes vagyok.
2013. júl. 3. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!