Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse berakásához...

Kontaktlencse berakásához módszer?

Figyelt kérdés
A kontaktlencse kivételével nincs baj...a berakással viszont igen...bárhogy próbálom nem akar fent maradni a szememen...mikor bent van akkor meg nem áll a helyére, hanem kiesik...kb 5 perc mire valahogy sikerül beraknom...nincs ötletetek h miért van ez..vagy ti hogy csináljátok a berakást?

2013. jún. 19. 14:08
 1/5 anonim válasza:
Valószínűleg nem illeszkedik jól a domborulatra a lencse. Én úgy teszem be, hogy először a "fehér" részre csúsztatom -miközben ellenkező oldalra nézek, és szépen lassan - miközben húzom finoman középre a lencsét, ezzel egy időben középre nézek, szóval belenézek a lencsébe. Így elvileg pont ráilleszkedik.
2013. jún. 19. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon védi magát a szemem, először 2 nővér feszegette a szemhéjamat a berakásnál. Utánna magamnak kellett, 4-5 órát biztosan szenvedtem a rendelő sarkában (2 napig ügyködtem.)

Most így egy év után már pillanatok alatt sikerül a berakás. Csak szoktatni kellett a szememet ebbe a belenézésbe, csiszolni a technikán. Azt tudom ajánlani hogy próbálkozz hogyan kényelmes, kb. mindenki másként teszi fel a lencsét.

2013. jún. 19. 14:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem fordítva rakod be? Mert nekem akkor szokott ilyet produkálni.
2013. jún. 19. 15:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálom ahogy tanították: széthúzom a szemhéjamat, rárakom a lencsét a szememre, körbenézek minden irányba hogy helyére kerüljön a lencse, és elengedem a szemhéjam.

Néha a szemforgatás nélkül nem illeszkedik rendesen és olyankor kieshet amikor a szemhéjad hozzáér.

2013. jún. 20. 00:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Nézesd meg két különböző optikában a szemed. Én rászántam erre egy 10-est, de végül csak nekem lett igazam :)

Az egyik helyen 8,5 görbületet mutattak és mindig kényelmetlen volt, a másikban sokkal másabb eredmények jöttek ki ott pl.: a görbület 8,6 lett ami most tökéletes! :)

Én úgy teszem be, hogy lefogom nagyon erősen az alsó és felső szempillákat az arcomhoz és a mutatóujjam hegyére teszem fel de pont a végére. Aztán egyszerűen rányomom a szememre, ha elsőre nem tapad oda, akkor másodszor is ugyan így teszek, csak kicsit mozgatom közben a lencsét és a szemem is. Ekkor már tuti ott marad.

Érzékeny szemeim vannak, de valahogy mégis meg tudom állni, hogy ne csukjam be. Lehet már belém rögzült 3 hónap alatt, hogy ha becsukom csak szenvedek...

2013. jún. 20. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!