Nehéz betenni/kivenni a kontaktlencsét?
Én csak csupán előre nézek, és úgy rakom be, de mikor próbaviselésre mentem ahol berakták, akkor az ellenkező irányba felfele elkellett néznem, majd fel egyenesen és utána előre, de ezt nem tudom miért. Elég csak előre nézni. Mikor gyakorolnom kellett az optikába, nekem betenni és kirakni mindkettőt összesen kb. 10-15 percbe tellett, szóval nekem könnyebben ment. Mikor itthon raktam be először akkor pedig kb. 2 percembe tellett összesen a két szem. 3 nap után pedig már kb. tényleg fél perc. Szóval egyáltalán nem nehéz szerintem, amivel jobban meg kell birkózni, az az, hogy ne csukd be reflexből a szemed, de amúgy megfelelő kitámasztással semmi probléma nem lesz. (fel kell húzni kicsit a szemhéjadat, meg kicsit lehúzni alulról a szemed, hogy rendesen be tudd rakni, és se a szempilláid, se a szemhéjad ne zavarjon bele).
Aki nem használ kontaktlencsét annak fura és kicsit félelmetes is lehet, ugyebár az, hogy belenyúlni a szembe.
Összegezve a dolgokat, valakinek már az elején is könnyű, de valakinek nehéz. Szerintem egyáltalán nem bonyolult dolog a lencse berakása/kivétele, csak meg kell tanulni, úgy mint minden mást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!