Menyire veszélye a vitrectomia? Üvegtesti homályok eltávolítása miatt érdemes megcsináltatni?
Nekem volt ilyen műtétem, azonban retina problémák miatt. Az előttem hozzászólónak annyiban is igaza van, hogy szilikon olajjal is megtörténhet a szem feltöltése. Nekem spec gázzal töltötték fel, nem volt semmi extra, azon kívül, hogy egy buborék keringett fel-le a látóteremben, ami hol nagyobb, hol több kisebb buborékra vált szét. Ez a folyadék feltöltéssel is előfordulhat. A szilikonos feltöltés hátránya egyébként, hogy az egy újabb beavatkozást vonz maga után, mert a szilikon nem szívódik fel, úgy mint a gáz. Utóbbinál tapasztalod, hogy egyre kisebb a mérete a buboréknak.
Nekem a műtétem kényessége miatt egyéb pluszok is voltak, amik sajnos alapból megnövelték a homályok számát, de egy biztos: ha eltelt a megfelelő idő s helyre jött a szemem, én megcsináltatnom. Nekem a dokim is javasolta, hogy a leírt panaszaim alapján ezek ne kergessenek az őrületbe, hiszen amennyien vagyunk, annyi eltérő homály mennyiség / típus lehet.
Szóval én nem hiszem, hogy együtt élek velük, inkább búcsút veszek tőlük :)
Abban az esetben tudom ajánlani, hogy megvitasd egy orvossal, ha tényleg zavar. Ha csak 1-2 kisebb köteg van, azért felesleges. Ha már több, és irritál, akkor inkább érdemesebb mihamarabb túl lenni rajta.
Azonban fontos megjegyezni, hogy a műtét után alapvető dolgok (lehajlás cipő miatt, guggolás, lépcsőzés, gyors felülés ágyban...) felejtésbe kell merüljenek, vagy lelassítani. Tapasztalatból mondom :)
Egyéb kérdés van a műtéttel kapcsolatban, írj bátran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!