Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi baja van a szememnek?

Mi baja van a szememnek?

Figyelt kérdés

Üdv!

Kb. tavaly ősz/tél óta van egy állandó problémám. Természetesen voltam szemészeten azóta, és az Ofotértben is (kontaktlencse miatt). Mindkét helyen megvizsgáltak.

A problémám: reggelente ilyen kis apró, sárga, száradt csipadarabok (bocsánat, tudom, hogy fúj) vannak a szempilláim tövében. A szempilláim is hullottak, most már nem annyira, de így is az alsó szemhéjamon jóval kevesebb van, mint a felsőn. A szemem fehérje pedig be van vérezve. Eleinte nagyon, de a kamillás borogatás valamennyire levitte, de még mindig be van vérezve. Ja, és mindemellett könnyezek is, jobban, mint eddig.

A szemészdokim felírt Tobradexet, ki is váltottam, használtam is ameddig kellett. Amíg használtam (2 hét) minden jó volt.

Csakhogy időközben (kb. 1-2 hónapja) a bal alsó szemhéjamon belül keletkezett egy kis vörös csomó. Nem viszket a szemem, nem fáj, csak ott van. Erre a doki csak annyit jegyzett meg, hogy majd elmúlik.

Én már kezdek hipochonder lenni, már azt is beképzeltem, hogy több mint fél éve kötőhártya gyulladásom van. De azt meg csak észrevették volna, ha nem is a szemdokim, de az Ofotértnél.

Tudom, hogy ilyen problémákkal a dokit kéne zargatni, de bízom benne, hogy vannak sorstársaim, vagy valaki tud valami érdemlegeset hozzászólni a problémámhoz.

És zargattam is a dokit, azt mondta, ez nem lehet kötőhártya gyulladás, de felírta a Tobradexet.

Jó lenne tudni mi a probléma, de leghamarabb is csak 2-3 hónap múlvára kapnék időpontot a szemészemhez. Addig meg kontaktlencsét sem hordanék, mert hátha csak súlyosbítom a problémámat.

Előre is köszönöm a válasz(oka)t! :)

2013. jún. 2. 21:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Szemészet tanulmányaim alapján azt mondanám, hogy a diagnózis blepharitis squamosa. Makacs betegség, a kamillás borogatás és az antibiotikus szemcsepp jó rá, de sajnos csak ideig-óráig, gyakori, hogy újra jelentkeznek a tünetek. Keress rá a betegségre, kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz, illik-e a tüneteidre. Jobbulást! :)
2013. jún. 2. 22:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Rákerestem és sajnos illik. Olybá tűnik, lesz még pár köröm a szemészeten. Köszönöm a segítséget! :)
2013. jún. 3. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!