Normális, hogy foltot/pöttyöt látok?
Figyelt kérdés
Régebben is előfordult már, hogy néha-néha láttam úszó foltokat a szememben, de ez csak pár percig tartott általában. Most viszont kb. 1 hónapja folyamatosan látok egy fekete úszó pöttyöt és nagyon zavar. Voltam szemészeten, azt mondták, hogy ez rövidlátóknál előfordul. Most akkor hozzá kellene szoknom? Tudom, hogy az normális, ha olykor-olykor látok ilyet, de nekem ez folyamatosan megvan.2013. jún. 1. 20:02
3/3 Snooch válasza:
Üvegtesti homály a neve, akinek van, meg kell tanuljon vele együtt élni, csak nagyon bonyolult eljárással lehet gyógyítani, nem ér annyit az egész, mint amennyi a kockázat. Vakságot és további látásromlást nem okoz, "csak" kellemetlen jelenség. Azt szokták mondani, hogy ez nem betegség, hanem egy állapot.
Nekem is évek óta van, egyre több, de megtanultam 'nem látni' őket, már csak akkor veszem észre őket, ha rájuk koncentrálok, meg lehet ezt tanítani az aggyal, de ahhoz az kell, hogy ne görcsölj rajta és nézegesd őket. (tudom, a sötétekkel ez nehezebb, de saját érdekedben muszáj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!