Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Először lesz kontaktlencsém...

Először lesz kontaktlencsém és kicsit félek. Fájni fog? Kényelmetlen?

Figyelt kérdés
14,5 éves vagyok és nagyon szeretnék kontaktlencsét. Mindennél jobban. Kb. 3 éves korom óta szemüveget hordok és a hócipőm tele van vele. És nem is áll jól. Viszont azért kicsit félek. Most mennék el nemsokára az optikushoz és szemészhez vagy ahova kell és mindenképp szeretném, de fájni fog? Kényelmetlen lesz? Érezni vagy nem? Kérem segítsen, aki tapasztalt a témábaN! Köszönöm!

2013. máj. 28. 17:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem fáj, csak kicsit kényelmetlen az elején, hozzá kell szokni.
2013. máj. 28. 21:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! Ha jó a lencse és bírja a szemed, akkor nem érzel semmit. Berakni-kivenni lehet kellemetlen eleinte, de egy jól illesztett lencsét nem szabad érezned a szemedben!

Arra figyelj, hogy nagyon szigorúan be kell tartanod majd az utasításokat, nem hordhatod hosszabb ideig vagy többet a lencsét, mint amire való (tehát a havit 1 hónapig, a napit egy napig hordod, utána kuka) stb. Mindig tiszta kézzel nyúlj hozzá, mindig friss tároló-fertőtlenítő oldatba helyezd! De ezeket amúgy is elmondják, csak azért írom, hogy nagyon figyelj majd az utasításokra, mert azok fontosak!

2013. máj. 29. 11:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem 1 hete van lencsém, én is paráztam tőle. Kitartónak kell lenni, az elején még sok a kudarc, mert nem egyszerű felrakni, most már szinte rögtön megy :)
2013. jún. 3. 13:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Elején szempirosodás természetes, mert sokat kell birizgálnod, mire sikerül betenni, kivenni. Utána már semmi, de azért vegyél majd műkönnyet a biztonság kedvéért, mert szárítja a szemet :)
2013. jún. 3. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Jó lencse előríásszerűen használva nem szárítja a szemet.

A műkönnyre meg nem érdemes rászokni, mert a saját könnytermelés csökken tőle, míg szép lassan odajut az ember, hogy műkönny nélkül nem tud létezni.

2013. jún. 3. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Jahm előírásszerűen. De akkor ennyi erővel bent kéne ülni egész nap a szobában, én meg kimegyek tekerni 12 km-t, aztán kiszárad a szemem, vagy gép előtt is.
2013. jún. 3. 16:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, holnap megyek az optikushoz és lehet hogy már holnap megkapom a lencsét, ha nem kell rendelni külön. Kívánjatok szerencsét, küzdök, hogy sikerüljön! Eleinte biztos nem lesz gyerekjáték, de remélem, meg tudom majd szokni. :)
2013. jún. 3. 21:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Hányas szemed van? Általában egész, feles dioptriák vannak az optikában alapból.
2013. jún. 3. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!