Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Na, cilinderes lencsével...

Na, cilinderes lencsével kapcsolatos (többi lent)!?

Figyelt kérdés

Huhh, ez így egyszerre sok lesz, majd csak a lényeget írom:

na, kezdjük ott, hogy a szemészem hosszas szemszétvilágítás után kijelentette, hogy a jobb szememben az üvegtest egy kicsit deformálódott. Oké, elhiszem. Ezek után (tényleg erre a megállapításra reagálva) jobb szememre egy 15 °-os cilinderes lencsét irdogált föl. Oké, kész is a szemüveg, megvan. Namármost: ott a gond, hogy ez tulajdonképpen egy térhajlító. Az egyenesek odébb mennek, egy körből oválist csinál, stb. Én ugye nagyon fönt nézek ki a szemüvegből. Ezért kicsit feljebb emeltem kézzel, de a várt eredmény elmaradt: ugyanolyan térhajlító maradt. Oké. Azt tudom, sokan mondják, nehéz hozzászokni, a szem fáradtságát észleltem, pihentettem. Nem jobb. Aztán, más gond: mintha a térérzékelés (távolságérzékelés szemmel) csődöt mondott volna. Na nem mindenfele, csak ha lefelé nézek. Erről ennyit. Tudom, hogy cilinder a szemtengely ferdülését korrigálja, csakhogy ez (ha van is) nem zavar engem. Ja. Az a kérdésem: szemorvos helyesen cselekedett-e, hordhatom-e az előző lencsémet, ha az -1.5-ös, az új pedig [cilinder=15°] -1.5--2.5 ??? És minden hasznos hozzászólást szívesen várok.

2013. máj. 28. 17:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Höh!

Igen, a cilinderes lencse az efféle.

A szemorvos gondolom azért felpróbáltatta veled a lencsét és nem csak a szemed nézegette.

Mit lehet tenni? Megszokni vagy megszökni. Ha cilinderes lencse nélkül is jól látsz, akkor ne használd.

Ha nem, akkor próbáld szoktatni magad hozzá, egy idő után megtanulja az agyad korrigálni a képet, és már jobban fogsz térben látni.

2013. máj. 28. 17:56
 2/2 A kérdező kommentje:
Vicces, de az új cilinderes lencsémmel rosszabbul látok, mint szabad szemmel. Na ez a höh!
2013. máj. 28. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!