Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kérhetek fogyatékossági...

Kérhetek fogyatékossági segélyt gyengénlátás miatt?

Figyelt kérdés

Egy volt osztálytársam mondta hogy talán érdemes lenne megigényelnem, de én nem tudom lenne-e értelme mert "csak" -8,5 mindkét szemem. Szerintem végülis ez is elég rossz dolog, kiskorom óta ezzel élek és meg kell jegyeznem hogy bizony 60 ezer forint egy szemüveg vékonyítással meg mindennel. Szóval ha csak havi 5 ezer forintot ítélnének meg is jó lenne.

Remélem van valakinek ilyen téren tapasztalata!

Köszi

2013. máj. 27. 23:16
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Itt megtalálod a választ.

2013. máj. 27. 23:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Szemüvegre például lehet egyszeri segítséget kapni, bár erről nem tudok semmi közelebbit.
2013. máj. 28. 19:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Jöhetnek még tapasztalatok, vélemények...

2013. máj. 28. 20:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Gyengénlátónak akkor számítasz, hogyha a szemüveggel korrigált látásélességed max. 33%. Nem a szemüveg dioptriája számít. A fogyatékossági támogatásnak egyébként van egy vagy kettő fix összege, nincs ilyen, hogy x ennyit, y meg annyit kap.
2013. máj. 30. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!