A héten megyek a kontaktlencsémért, betanítás is lesz. Mennyire "szörnyű"? Nektek milyen volt?
Köszönöm a válaszodat!
Szerencsére simán hozzáérek a szemgolyómhoz így simán is, azzal nem lesz probléma. Viszont több "rémtörténetet" hallottam már, ezért kérdezem, hogy tényleg olyan szörnyű-e. :)
Semmi szörnyű nem lesz az egészben. Ott az orvos előtt tükörben nézve fogod felhelyezni a kontaktlencsét. Hidd el, simán menni fog, eleinte még kicsit hosszadalmasabb lesz és valószínűleg eléggé fogsz könnyezni, de meg fogod szokni hamar.
EGY JÓ TANÁCS: ha fiú vagy, ha lány, a lényeg, hogy ne legyen hosszú a körmöd (legalábbis a hüvelyk- és mutatóujjadon), mert nagyon megnehezíti a kivételét a lencsének!
Ha normális a betanító, akkor semmi extra nem lesz. Ha paraszt, az rémes.
Nekem türelmesen kivárta a nő, hogy menjen a dolog, adott jó tanácsokat, biztatott, és ezredszer is nyugodt maradt, amikor kipislogtam a lencsét. :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Remélem nekem is simán megy majd. Amúgy annak ellenére, hogy lány vagyok nincs hosszú körmöm, nem bírom elviselni, így azzal nem lesz probléma. :)
Teddi: a cikkre reagálva:
1. Nem rakunk a szemünkbe interneten rendelt árut. Nem, akkor sem, ha olcsóbb, és akkor sem, ha a szomszéd Mariska már évek óta gond nélkül használja. Kizárólag az optikák garantálják és bállalják a felelősséget, hogy a megvett csomagbn valóban annak a gyártónak az a terméke található, amit kifizettünk.
2. Ha a kontaktlencse nem kényelmes, szúr, éget, elhomályosul, akkor AZONNAL ki kell venni. A hölgy ezt elmulasztotta. A cikkben nem világos, végül is mikor szedték ki a szeméből a lencsét, ez valahogy elsikkad a fontosabbnál fontosabb részletes leírások közt a gennyesedésről és egyebekről. De ha jól értelmezem, és a napi lencse vagy 3 napig bent volt a nő szemében a fertőzés fölött, akkor nem meglepő a végeredmény.
3. Ha a szemünkkel kapcsolatban fertőzés gyanúja merül fel, akkor addig járunk a doki nyakára, amíg rendesen nem foglalkozik velünk.
Mindettől függetlenül nyilván szörnyű a sztori, csak legalább 4-5 pont volt, ahol el lehetett volna kerülni a végkifejletet.
A cikk végén egyébként elég értelmesen leírják, hogy mik a legfőbb hibaforrások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!