Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse, ezt nem értem,...

Kontaktlencse, ezt nem értem, miért?

Figyelt kérdés

bal szemem sima, jobb szemem fénytöréses, így oda tórikus lencse kell.

Első nap mind2 szememmel jól láttam.

Harmadik nap kb, bal szememre szinte megvakultam a lencsében, olyan homályos volt.

Több mint egy héttel később semmi gond nem volt, jól láttam.

~ma 9 napja a jobb szememmel (ami cilinderes) érezhetően rossz a dioptriám. Cilinder az jó, mert megfelelő távolságból jól látok, de távolról pl. nem látom az órát.

Másik szemem tökéletes most.

2 dologra gondolok: Esetleg felcseréltem a lencséket, amit ugyan nem hiszek, mert dioptriában egyenlőek, így ha fel is cseréltem volna, csak töredezetten kéne látnom a cilinderes szememmel.

Második, hogy fordítva raktam be oda a lencsét. Ha ez állna fent, hogy mondjuk fordítva rakom be, akkor is ugyanúgy kéne látnom, mint ha jól rakom be nem? csak zavarnia kéne, úgy tudom.

Megyek majd kontrollra jövő héten, de addig nem tudok mit csinálni így, valójában nem rossz így sem, mert cilinder miatt bal szememre fókuszál elsősorban az agyam, így az zavarna leginkább ha azzal látnék rosszul (mint 3. nap viseléstől).

2013. máj. 18. 16:34
 1/3 A kérdező kommentje:
azt mondta az orvos, hogy lehetséges hogy gyári hibás, de hát elsőnek jól láttam, akkor miért lenne az? Vagy időközben lenne olyan? egyébként próbalencse.
2013. máj. 18. 16:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha fordítva tetted volna be, akkor nem tudnád még kinyitni sem a szemed, úgyhogy nyugodtan elvetheted a második ötleted is. Lehet, hogy maga a lencse nem megfelelő a szemednek és kapsz majd egy másik próbalencsét.
2013. máj. 18. 16:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Most kicseréltem őket, de most meg a kontaklencsém hajlott össze vissza, akárhogy fordítottam ki, a bal szemembe való kontaklencse szabálytalan alakot mutatott.

De így most látok mind2-vel, bár lehet kicsit kiszáradt (ezért is lehetett szabálytalan), mert enyhén szúr picit.

2013. máj. 18. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!