A látásjavító szemüvegek tényleg javítják a látást?
A látást igen, de a szemed tönkreteszik.
NE HASZNÁLJ ILYET! Kérdezz szemészt.
Kinek mi a látásjavító... Az a fekete szemüveg a kis pontal a közepén az nem a látást javítja hanem a szemtengelyferdülést. A látást meg szemüveggel vagy kontaktlencsével javítjuk. A kontaktlencsével óvatosan, mert drága és ha nem veszi be a szemed akkor gázvan...Marad a szemüveg.
Ilyen kérdésre csak szemész vagy optikus adhat szakmai választ, előzetes látásvizsgálat után.
Én két éve használtam akkor már majdnem 10-s volt a szemem. Kb három hónap után elmentem szemorvoshoz és azt mondta, hogy tökéletes a látásom 9-s szemüveggel is. Sajnos akkor eltört ez a Bálinger szemüveg és sokáig nem is vettem újat mert 5000 Ft-ba került. Miközben használtam jobban láttam és már ez meggyőzött, mivel a fáradt szemeimet mozgásra késztette a fókuszpontok keresése által. Naponta fél órát használtam számítógép előtt. Rontani biztos nem rontja a szemet, hiszen a szem tornáztatásának fontossága köztudott. Mégis hány ember tornáztatja a szemét naponta fél órát? Természetes inkább felvenni egy szemüveget ami egyből korrigálja a szemet.
A mai világban nagyon meg kell gondolni mit hiszünk el és mit nem. Sokszor sajnos csak a magunk kárán jövünk rá. De én hiszek a természetes gyógyításban. Nem mindig a gyógyszer a megoldás. Inkább természetes úton kellene elérni a javulást. Ami persze több idő, de ennyivel tartozunk önmagunknak.
A napokban ismét vettem egy ilyen szemüveget.
Találtam egy cikket itt eléggé lehúzzák a szemüveget.
Illetve találtam egy másik oldalt ahol viszont ajánlják
A Bálinger szemüveg csőlátást okozhat!
Ami egy nagyon durva dolog, mert nehéz észrevenni. Látszólag éppen úgy látsz, mint előtte - tudsz olvasni, stb. - csak aztán valami jármű elé lépsz majd, mert nem veszed észre. Próbáld csak ki, hogy miközben ezeket a betűket nézed, az ujjad szépen elviszed oldalra.
Meddig látod? Úgy, hogy nem nézel arra, hanem ezeket a betűket nézed! Majdnem 180 fokban kellene látnod oldalra!
Aki ilyet szeretne használni, mindenképpen szemészt kérdezzen meg előtte!
A távol- vagy a közellátás fiatal korban azért szokott kialakulni, mert a szemgolyó alakja nem tökéletes.
Ez, ahogy idősödik az ember, javulhat, vagy romolhat is.
NEM A SZEMÜVEGTŐL!
Magától is, mert a szemgolyó formája változhat a korral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!