Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencséből milyen...

Kontaktlencséből milyen dioptriát kell rendelni, ha van szemüvegem is?

Figyelt kérdés

azt mondta az orvos, hogy egy negyeddel kevesebbnek kell lennie a kontaktlencsének a szemüvegtől. De a dioptriának vagy a cilindernek?

bal szem géppel +0,75 cyl -1,25 fok 20

jobb +0,75 -0,75 170

a papíromra ezt írta

jobb szem 1,0 -0,75 170

bal 1,0 -1,0 20

a próbalencse rendeléses papíromra ez volt írva

jobb szem PLAN -0,75 170

bal szem PLAN -0,75 20

A görbület 8,6

A kontaktlencse rendelésnél miért nincs dipotria írva, mi az, hogy PLAN? mert a dioptria helyére ezt írták be.

A próbalencse papírját, amit letéptünk a kis tartójáról nem találom, hogy hány dioptriás.

2013. máj. 5. 21:57
 1/1 anonim válasza:
Igen, a lencsénél más a dioptria, de nem tudom a cilindert is változtatják-e. Hallottam olyat, hogy szemüvegen nem volt, de lencsére bevizsgálás után tettek, viszont nem is volt tökéletes. Szerintem nézz itt utána egy üzletnek, ingyen bevizsgálnak és próbalencsét adnak: [link]
2013. máj. 7. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!