Hordtatok már túl kontaktlencsét? Lett belőle valami
baj?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 21:45
1/9 anonim válasza:
pár óra túlhordástól nem lesz semmi bajod, a ennél több, akkor számolj vele, hogy nehezebben fogod tudni kivenni, és bepirosodhat meg fáradt lehet tőle a szemed.
2013. ápr. 7. 22:20
2/9 anonim válasza:
Attól függ, mit értesz túlhordás alatt, hány órát?
Ha pár óra, nem gond. Ha több (pl. aludtál is benne), akkor kivétel utáni napon inkább hagyd pihenni a szemed.
Általában ebből sincs gond, de bepirosodhat, több csipád lesz, ...
2013. ápr. 7. 22:23
3/9 anonim válasza:
A 2 hetes lencsémet 2 hónapig hordom. Mindig így csináltam, évek óta már, de néha volt 3 hónap is talán. Semmi baja a szememnek. Ha már kényelmetlennek találom akkor bontok újat általában. Hozzátenném hogy ez a legjobb minőségű lencsék közé tartozik, egy rosszabbal nem merném ezt megtenni.
2013. ápr. 7. 23:10
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az utolsó találta el, hogy mire vonatkozott a kérdés. Én egy havi lencséket hordok, de a legutolsót már vagy 2 hónapig hordtam, mert nem volt pénzem újra. Most meg rendelniük kellett, és nem rendelték meg, és más dioptriásat adtak.... Csak közben a barátaim beparáztattak, hogy mennyi bajom lehet ha túl sokáig hordom a lencsét. Ez biomedics 55
2013. ápr. 8. 02:46
5/9 anonim válasza:
Így már kicsit más a helyzet. Ne hordd túl a kontaktlencsét, mert szemed romlásához vezet.
"A kontaktlencse anyaga öregszik, ezáltal a légáteresztő képessége folyamatosan romlik, túlhordás esetén pedig teljesen meg is szűnhet.
Ha a szem nem jut elég oxigénhez, akkor kiszárad és tiltakozni fog. Enyhébb esetben kötőhártya gyulladás vagy csak átmeneti allergiás reakciók jöhetnek létre.
Súlyosabb esetben a szem szaruhártyája megduzzad és fájdalmas gyulladás alakul ki. A látásod akár végérvényesen romolhat is.
Csak spórolásból vagy nem kellő odafigyelésből nem szabad magadat ilyen veszélynek kitenni."
2013. ápr. 8. 07:47
6/9 A kérdező kommentje:
mostmár van új, de ezt durván túlhordtam. ha nem piros a szemem és nem fáj, akkor nem lesz már semmi baj, igaz?
2013. ápr. 8. 22:51
7/9 anonim válasza:
Nem lesz gond, csak legközelebb vigyázz. :)
2013. ápr. 8. 22:56
8/9 anonim válasza:
Ha a szemed nem kap elég oxigént, mert elöregedett a lencse, akkor elkezd ereket növeszteni az addig áttetsző szaruhártyába. Az okozott romlás olyan lassú, hogy lehetetlen észrevenni, amíg nem súlyos a baj. Nem nagyon lehet gyógyítani. Én nem kísérleteznék ezzel, de te tudod. Biztos nem jó ötlet rendszeresen túlhordani, ha évente egy-két nap becsúszik, az valószínűleg még nem baj.
2013. ápr. 9. 22:09
9/9 m0eb1us válasza:
Bizony, elkezdhetnek tőle befelé nőni az erek a szemedben, mivel nem kapnak elég oxigént. Én is így jártam, de szerencsére még időben észrevették, így nem lett komolyabb baj belőle.
Egy-két nappal egész nyugodtan túlhordhatod szerintem, nem lesz semmi gond, de azért egy kéthetes terméket ne hordj hónapokig, szemből csak kettő van, vigyázz rájuk!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!