15 éves srácnak ciki a szemüveg?
Kedves Kérdező!
(Én vagyok, aki egyszer már majdnem meggyőzött… :D )
Kicsit ellentmondásba ütköztél saját magaddal… Nem szeretnél szemüveget, mert félsz a barátaid reakciójától, de ezt írtad: „Divatból főleg nem hordanám, inkább örülnék, hogy jól látok”. Jó meglátás. :) Nem is divatból kell hordani. Elsődleges funkciója egészségügyi.
Nem kell mindig hordanod a szemüveget, de ha hozzászokik a szemed, és már tapasztaltad majd, hogy mennyivel jobb úgy, tuti mindig hordani fogod... De a fölösleges fejfájásokon és a szemed fölösleges erőltetésén kívül szerintem nem okoz problémát, ha mégsem csináltatod meg.
Jó, így már felfogtam... :)Azért én még mindig azt mondanám, hogy csináltasd meg! És legalább akkor hordd, amikor nagyobb szükséged van rá: órán, ha olvasol vagy tanulsz stb.)
Mondjuk a legegyszerűbbnek továbbra is azt látom, ha kibírnád azt a pár napot, ameddig ezzel lennének elfoglalva.
Ha még van türelmed írd meg (akár privát üzenetben), hogy mit mondtak a haverok, amiért most mégsem szeretnél szemüveget?
Csak gondolod, vagy mondtak is konkrétan valami negatívat?
Amúgy Te lennél az első az osztályban, aki szemüveges lett, úgy, hogy szemüveg nélkül ismerték meg? :P
szia :) én is 15 vagyok,igaz lány. én se akarok szemüveget hordani,mert zavar,mit szólnának a többiek. szóval mint te. gondoltam inkább a kontaktlencse. kaptam is próbát,de fél évre közel 50.000 lenne. ennyiért már egy kész szemüveget kapnék. én még se akarok. a fent említett okok miatt.
aztán fordult a kocka. rájöttem,főleg a te válaszaid olvasva,hogy én ugyanolyan vagyok,mint te. és ez kívülről nézve milyen nevetséges. szóval neki fogok állni szemüveget hordani,és te is. és hogy miért? jöhetnék,hogy ne a többiek érdekeljenek,a szemed fontosabb stb. és ezek igazak is. de most őszintén:ki a francot érdekel,hogy van.e rajtad szemüveg,vagy nincs. nem az utca embereit mondom. szerinted most többet érsz emberileg azzal,hogy nincs rajtad? ezen gondolkodj el,és kezd el hordani.
2 éve én is -1,5 év 1-es lencsével kezdtem. nem hordtam. most -2,75 és 1,5-ös. majdnem a duplája! ébredj már fel,és hordd! :)
"Csak gondolod, vagy mondtak is konkrétan valami negatívat? "
Itt a gondolomot viszont arra értettem, hogy "gondolom a szokásos". :D És igen, én lennék az első sajnos. :/í
M. Katának: Igen, sajnos nagyon sok embernek számít a külső (főleg az én koromban) szóval lehet, hogy többet érnék a szemükben szemüveg nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!