Az baj, hogy máshogy reagál a két pupillám a fényre?
Én csak azt tudom erre elképzelni, hogy az egyik oldali látásérzékeléseddel valahol baj van, ezért küld oda több fényt a szervezeted a pupilla nagyobbra nyitása által. Ha így van, akkor lehet érdemes aggódni. Bár az is lehet nem lesz rosszabb.
Vagy kutass utána amíg meg nem érted mi lehet ez, vagy addig jársz szakikhoz, amíg valamelyik meg nem mondja mi van, akiből kinézed, hogy tényleg ért hozzá.
Hú köszi a gyors választ, nem hittem, h más is fent ilyenkor rajtam kívül :D
Igazából mióta ezt észrevették, eltelt vagy 5-6 év...és azóta nem vettem észre, hogy rosszabbodott volna...ha akkor nem veszik észre, lehet, hogy nem is tudnék róla.
Ha semmi egyéb tünet nincs és eddig nem rosszabbodott a helyzet, akkor is érdemes lenne utánajárni? Egyszer már voltam szemészeten most jut eszembe...egy alkalmassági papír miatt kellett, akkor elég alaposan megvizsgáltáka szemem..volt az a tábla betűkkel, számokkal, bele kellett néznem egy gépbe ahol egy házikót láttam kerítéssel és úttal(nem tudom, h az mire való :D), megnyomkodták mindkét szemem, megnézték, h színtévesztő vagyok-e, hogy jó-e a térézékelésem, meg bele is világítottak!! De én akkor nem szóltam erről a problémámról mert nem is jutott eszembe :(. De ha nem vett észre semmit, akkor is lehet, h van bajom? :(
Én csak a saját paraszti logikám alapján beszélek. Úgyhogy így állj hozzá. :) Szertinem simán lehet hogy nem rosszabodik, főleg ha már ennyi ideje így elvan. Azonban valami lehet ott. És nem biztos hogy konkrétan a szemeddel.
A pupillán az izom gondolom jó, mert szerintem az szimmetrikusan változna. Szemben még nemtudom mi van, aztán idegpája mire elut a látást feldogozo részéhez az agynak, én személyszerint ingerületátviteli problémára gondolnék elsőre, az meg már idegrendszeri, nem szemészeti dolog.
Én buzdítanálak rá hogy járj utána, nagyon érdekes dolgok ezek. Engem is érdekelne vajon mitől lehet ez. Azonban attól is óvnálak hogy túlaggódd magad, ha nem találasz kielégítő választ. Mert esélyes hogy nagy gond nincs.
Egyébként más egészségügyi dolgod van? Főleg neurológia pl (idegrendszeri)? Fáradékonyság, egyensúlyzavar, emlékezetdoglok ilyesmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!