Ha nem hordom a szemüvegemet folyamatosan, a szemem romlani fog?
nekem -0.75-ösek a szemeim és soha nem használtam szemüveget. most leellenőrízték, nem romlott
én konkrétan nem is veszem észre hogy homályosan látok, csak ha már fáradt vagyok (estefele sétálok és távolra kell meresztenem a szemem). közelre mindig éles a kép
viszont a stresszen nagyon sok múlik, olvastam egy tanulmányt az alternatív, de eddig hivatalosan nem elfogadott gyógymódokról.
Egy orvos, dr. Bates azt hiszem, kísérletezett azzal, hogy függ össze a szemromlás és stressz és állítólag a romlás megállítható, ill. visszafordítható.
Vannak gyakorlatok, pl. mindennap le kell olvasni a számokat az éleslátásvizsgáló tábláról úgy, hogy közben enyhén mozgatja a fejét az ember, meg különböző szemtornák.
Egy ideje gyakorlom és észrevettem, hogy néhány másodpercre sokkal élesebb lesz a kép (mivel megszoktam ugye, ahogy látok és az nem tűnik homályosnak, így meglepően feltűnő hogy mennyivel élesebb lehet a kép)
és elvileg ha valaki jól csinálja, akkor meg is gyógyulhat a szeme. mondjuk én örülnék ha innentől nem romlana, már az is teljesen jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!