-0.50-es szemre érdemes kontaktlencsét használni?
Fél dioptriásra szerintem nem érdemes. Mennyit kell vele vacakolni, drága is, és bármikor begyulladhat tőle az ember szeme. Én 30 éve hordok kontaktlencsét, de még mindig szenvedek tőle: szárad a szemem tőle, szeles időben ki sem merem nyitni a szemem, mert ha belemegy egy porszem, és a lencse alá kerül, az pokoli. Nekem muszáj hordani, mert 12, illetve 16 dioptriás a szemem, és egy olyan erős szemüveg már torzít, szédülök benne. 1-2 dioptria miatt semmiképp sem hordanám.
De ha te könnyen megszokod a lencsét, és olyan munkád van, amihez nagyon jól kell látni messzire, akkor használd.
Én csak -4,5-nél kezdtem el kontaktlencsét IS használni, addig elvoltam szemüveggel. Kontaktlencsét most is csak sportoláshoz hordok.
Ha téged zavarna a szemüveg (egy jó keret szerintem baromi sokat dob az arcon :), akkor érdemes kipróbálnod a lencsét.
Szerintem menj el egy optometrikushoz. Én már nem a szemészetre járok szemüveget íratni, hanem az optikában dolgozó optometrikushoz. Nem kell érte fizetni, csak illik ott csináltatni a szemüveget, ha már megvizsgált. Ő nem öt percet szán rám, hanem legutóbb is 40 percig voltam benn. Aprólékosan kikérdezgetett, bepróbálgatott mindenféle lencséket, azt mondta, járkáljak benne, menjek ki az utcára, nem szédülök-e, kipróbáltuk, tudok-e vele olvasni.
Ha elmondod a problémádat, biztos tud segíteni.
Szerintem -0,5 -ös szemre nincs is kontaktlencse. Nekem -4,5-es szemüveg kell, de a lencsém "csak" -4-es.
Barátnőmnek -1,5-es a szeme, a kontaktlencséje csak -075-ös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!