Gyorsabban romolhat a látásom, ha szinte mindig közelre nézek?
Megállapították a vizsgálaton hogy negyedes szemüveg kéne (távolra).
Nincs semmi tünetem, nem fáj a fejem, nem hunyorgok, nem látok homályosan, csak a pici számokat nem láttam azon a táblán.
Megfigyeltem hogy alapból nem is szoktam messzebbre nézni néhány méternél (munka közben sem - de nem számítógéppel dolgozok, hobbiban sem -festek, olvasok stb.)
Sokat és gyorsabban romolhat ettől a szemem, hogy nem igazán használom távolra?
biztos nem veszek még szemüveget, mert nincs panaszom és azt mondták, elég akkor.
de akkor elvileg van rá esély hogy megjavuljon, vagy legalább ne romoljon tovább?
a mindennapi életben eddig nem okozott gondot, konkrétan nekem fel se tűnt (a vizsgálatig)
Ha te zsinte állandóan közelre nézel ,akkor ennyiből szinte biztos vagyok benne,hogy nem is mínuszos,hanem pluszos szemüvegre lenne szükséged. Akkomodációs görcsnek hívják ezt. Lelkiismeretes orvos kikérdez ,és pupillatágítással vagy a +6D-s lencséktől kezdve egyre gyengébbet rak a szemed elé,így oldja a görcsöt. ha te még a pluszos lencsével látod a táblát,ki van zárva,hogy minuszos szemüveg kell. Amig viszont megvan ez a problémád, úgy érzed jobban látsz a minuszossal,de ez nem oldnaná a problémát,sőt ,inkább súlyosbítja..
Gondolom fiatal vagy,most még nem okoz problémát,de én a helyedben biztos alaposabban megnézetném,mert lehet,hogy a negyedes az valójában egyes vagy másfeles ,pupillatágitásnál például ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!