Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Gyorsabban romolhat a látásom,...

Gyorsabban romolhat a látásom, ha szinte mindig közelre nézek?

Figyelt kérdés

Megállapították a vizsgálaton hogy negyedes szemüveg kéne (távolra).

Nincs semmi tünetem, nem fáj a fejem, nem hunyorgok, nem látok homályosan, csak a pici számokat nem láttam azon a táblán.

Megfigyeltem hogy alapból nem is szoktam messzebbre nézni néhány méternél (munka közben sem - de nem számítógéppel dolgozok, hobbiban sem -festek, olvasok stb.)

Sokat és gyorsabban romolhat ettől a szemem, hogy nem igazán használom távolra?

2013. márc. 21. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Elvileg igen. De nem feltétlenül. Tornáztasd a szemed, használj műkönnyet és az a fél dioptria megjavul, nekem is megjavult, pedig számítógép előtt ülök egész nap sajna.
2013. márc. 21. 12:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, mert a szemizmoknak edzés kell.
2013. márc. 21. 12:54
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem ez eleve genetikus, kinek hogyan romlik a szeme, de negyedes szemüveget nem hordanék, max. tényleg számítógéphez. Gyakorlatilag tökéletesen látsz. Viszont fáradhat a szemed, ha sokat gépezel, nem tesz jót neki, és ne legyen nagyon közel a monitor. A másik meg, hogy akármit csinálsz, hacsak nem sétálsz, mindig közelre nézel, nem?
2013. márc. 21. 12:57
 4/5 A kérdező kommentje:

biztos nem veszek még szemüveget, mert nincs panaszom és azt mondták, elég akkor.

de akkor elvileg van rá esély hogy megjavuljon, vagy legalább ne romoljon tovább?

a mindennapi életben eddig nem okozott gondot, konkrétan nekem fel se tűnt (a vizsgálatig)

2013. márc. 21. 22:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha te zsinte állandóan közelre nézel ,akkor ennyiből szinte biztos vagyok benne,hogy nem is mínuszos,hanem pluszos szemüvegre lenne szükséged. Akkomodációs görcsnek hívják ezt. Lelkiismeretes orvos kikérdez ,és pupillatágítással vagy a +6D-s lencséktől kezdve egyre gyengébbet rak a szemed elé,így oldja a görcsöt. ha te még a pluszos lencsével látod a táblát,ki van zárva,hogy minuszos szemüveg kell. Amig viszont megvan ez a problémád, úgy érzed jobban látsz a minuszossal,de ez nem oldnaná a problémát,sőt ,inkább súlyosbítja..

Gondolom fiatal vagy,most még nem okoz problémát,de én a helyedben biztos alaposabban megnézetném,mert lehet,hogy a negyedes az valójában egyes vagy másfeles ,pupillatágitásnál például ..

2013. márc. 23. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!