Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szemészeti leolvasó táblákna...

A szemészeti leolvasó tábláknak van szabványos betűmérete?

Figyelt kérdés
Mert ha meglenne, hogy mekkora a legkisebb betűméret és milyen messziről olvastatják le, akkor itthon elkészíteném és tudnám tesztelni a szememet. Mivel csak arra vagyok kíváncsi, nem romlott-e a dioptriám, így nem akarok szemészeti időpontegyeztetéssel macerálkodni.
2013. márc. 21. 10:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Van, persze.5 méter a távolság,de a betű méretét nem tudom.Ha gondolod holnapra lemérem:)
2013. márc. 21. 10:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Az a baj a saját táblával,h előbb-utóbb megtanulod és automatikusan fogod mondani,aminek nem lesz köze a látásodhoz.
2013. márc. 21. 10:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Időközben letöltöttem a Snell táblát, megleltem kétféle variánsban is. Igazából itthoni tesztre kell és pont azért, hogy azt bizonyítsam magamnak, hogy érdemes lenne tán erősebb lencsére váltanom. Mivel kontaktlencse rendelés előtt állok. De köszi még1x
2013. márc. 21. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Valaki más készítse el, vagy csak nyomtasd ki, akkor nem tanulod meg, miközben készíted, és használhatod néhányszor.
2013. márc. 21. 15:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Magamat nem bsazom át! Ha el tudom olvasni, el, ha nem, nem. Időközben ki is próbáltam és bizony kb egy-egy negyeddel erősebb fog kelleni az új kontaktlencse rendelésnél.
2013. márc. 21. 15:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Itt nem arról van szó,h átb...od magad,hanem az agyad úgy működik,h a megtanult dolgokat automatikusan felidézi.
2013. márc. 21. 16:04
 7/10 anonim ***** válasza:
A tábla megvilágításának mértéke is kritikus lehet, egyébként otthoni szórakozáskor pont azt lehetne leszűrni, hogy különböző napszakban mennyire látod, az eltérő napfény miatt.
2013. márc. 22. 11:54
 8/10 anonim ***** válasza:

[link]

De konkrétan hány centi magasak a betűk?

2013. márc. 22. 12:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Na, itt a tuti: [link]
2013. márc. 22. 12:11
 10/10 Nemzetes válasza:
Ezt tudnám javasolni otthoni látás ellenőrzésre, de ez nem helyettesíti a szemészeti vizsgálatot! [link]
okt. 22. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!