Kontaklencsét szeretnék? Hogy kell kivenni, betenni? Mit gondoltok erről?
Szeretnék egy színes kontaklencsét, mert nagyon megtetszett. (Nem csak divatból akarnék, hanem eleve olyan színű szemekre vágyom. ) Nincs szemproblémám, vagyis hát szerintem. Nem voltam még orvosnál, de mindent tökéletesen látok. Azért nem voltam mert 13 éves vagyok. Érettebb a koromnál. Szóval nem egy 9 évesnek kinéző lány vagyok. (Ezért se nézzetek le, tényleg nem divatból akarom, mert "az a menő".. nem is minden nap hordanám. Vagy muszály lenne minden nap? Nem tudom hogyhogy vannak ezek. :D) De amúgy hogy kell berakni, kivenni a kontaklencsét? Inkább a kivenni érdekel, mert azt nem tudom. Vannak valami cseppek is, azt is kell venni?
Tudom hogy ugyis lenéznek majd páran, de mindegy.. :)
" Érettebb a koromnál"
Akkor nem a gyakorin tennél fel hlye kérdéseket, amiket a google már 543x megválaszolt. Amúgy is az optikus fogja betaníttatni a kontaktlencse helyes használatát.
szerintem még várj a kontaklencsével:)
meg szerintem nem egészséges a szemednek...
15-16 éves kor alatt nem javasolják a kontaktlencsét, csak indokolt esetben (ha olyan rossz a szeme valakinek). Ha neked nincs gond a szemeddel, csak esztétikai okokból hordanád, valószínűleg meg fogják mondani az optikusok, hogy fiatal vagy még hozzá és nem javasolják.
(egyébként minden esetben egy szemvizsgálattal kell kezdeni, ott megállapítják a szemed "paramétereit" és ahhoz választanak lencsét. az optikában be is tanítanak és elmagyaráznak mindent.)
Ha mindenképpen szeretnél, bepróbálkozhatsz, de nem hiszem, hogy kapnál. Plusz a szüleidnek is támogatniuk kell, nem 10 forint a lencse a többi kiegészítővel(tok, ápolófolyadék, szemcsepp). És azt is gondold át, hogy kb másfél hónapig 15-25 perc lesz a ki-berakása, ami igencsak elveheti az ember kedvét, ha nem muszájból hordja a lencséket.
Azért (lehet) nem egészséges, mert irritálhat, és kipirosodhat/könnyezhet/akár be is gyulladhat tőle a szemed. És természetesen, mert egy idegen anyag van a szemedben, ami alapvetően nem egy egészséges dolog. A kontaktlencsének nem 100%-os az oxigénáteresztő-képessége, pedig az oxigén nagyon fontos a szemeknek.
És természetesen foglalkoznak optikákban is színes kontaktlencsékkel, csak nem hirdetik őket annyira, mint a simákat. Először úgy is optikába kell menned, hogy a szemedhez illő lencséket válasszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!