Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaklencsét szeretnék? Hogy...

Kontaklencsét szeretnék? Hogy kell kivenni, betenni? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy színes kontaklencsét, mert nagyon megtetszett. (Nem csak divatból akarnék, hanem eleve olyan színű szemekre vágyom. ) Nincs szemproblémám, vagyis hát szerintem. Nem voltam még orvosnál, de mindent tökéletesen látok. Azért nem voltam mert 13 éves vagyok. Érettebb a koromnál. Szóval nem egy 9 évesnek kinéző lány vagyok. (Ezért se nézzetek le, tényleg nem divatból akarom, mert "az a menő".. nem is minden nap hordanám. Vagy muszály lenne minden nap? Nem tudom hogyhogy vannak ezek. :D) De amúgy hogy kell berakni, kivenni a kontaklencsét? Inkább a kivenni érdekel, mert azt nem tudom. Vannak valami cseppek is, azt is kell venni?

Tudom hogy ugyis lenéznek majd páran, de mindegy.. :)

2013. márc. 17. 12:03
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

" Érettebb a koromnál"

Akkor nem a gyakorin tennél fel hlye kérdéseket, amiket a google már 543x megválaszolt. Amúgy is az optikus fogja betaníttatni a kontaktlencse helyes használatát.

2013. márc. 17. 13:42
 2/7 anonim válasza:

szerintem még várj a kontaklencsével:)

meg szerintem nem egészséges a szemednek...

2013. márc. 17. 15:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Ès meddig?? Miért nem az? Párszor lenne csak rajtam, nem napi szinten :).
2013. márc. 17. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem optikában nem foglalkoznak színes lencsével mert nem népszerű, de azért kérdezd meg.
2013. márc. 19. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:

15-16 éves kor alatt nem javasolják a kontaktlencsét, csak indokolt esetben (ha olyan rossz a szeme valakinek). Ha neked nincs gond a szemeddel, csak esztétikai okokból hordanád, valószínűleg meg fogják mondani az optikusok, hogy fiatal vagy még hozzá és nem javasolják.

(egyébként minden esetben egy szemvizsgálattal kell kezdeni, ott megállapítják a szemed "paramétereit" és ahhoz választanak lencsét. az optikában be is tanítanak és elmagyaráznak mindent.)

Ha mindenképpen szeretnél, bepróbálkozhatsz, de nem hiszem, hogy kapnál. Plusz a szüleidnek is támogatniuk kell, nem 10 forint a lencse a többi kiegészítővel(tok, ápolófolyadék, szemcsepp). És azt is gondold át, hogy kb másfél hónapig 15-25 perc lesz a ki-berakása, ami igencsak elveheti az ember kedvét, ha nem muszájból hordja a lencséket.

2013. márc. 21. 11:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért (lehet) nem egészséges, mert irritálhat, és kipirosodhat/könnyezhet/akár be is gyulladhat tőle a szemed. És természetesen, mert egy idegen anyag van a szemedben, ami alapvetően nem egy egészséges dolog. A kontaktlencsének nem 100%-os az oxigénáteresztő-képessége, pedig az oxigén nagyon fontos a szemeknek.

És természetesen foglalkoznak optikákban is színes kontaktlencsékkel, csak nem hirdetik őket annyira, mint a simákat. Először úgy is optikába kell menned, hogy a szemedhez illő lencséket válasszanak.

2013. márc. 21. 11:59
 7/7 anonim válasza:
Minek kell neked kontaklencse?Tiszta baromság azoknak akiknek jó szemük van,azoknak minek kéne???csak azért hogy más színű legyen a szemed??na mind1 nem az én dolgom,menj el optikushoz és ott majd mindent elmondanak amit tudnod kell a kontaklencséről.és igen irritálhat,ha ilyen történik ajánlom hogy mondj le rola mert ha irritál az rossz és nem biztos hog meg tudod majd szokni főleg ha irritálja a szemed,mert mondjuk érzékeny stb.)Mindenképpen menj el egy optikushoz!
2013. márc. 26. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!