Mik a kontaktlencse hátrányai? Mennyibe kerül? Szemüvegem van, távolra rosszul látok, ma kaptam erősebb lencsét, távolra most jó, de a laptopot nézve szemüvegbe zavar, mit tudok tenni?
Szerintem mindenképp jobb a kontaktlencse, én semmit nem tudok mondani ami a szemüveg mellett szólna.
Egy sima dioptriás kontaktlencse nem drága egyáltalán, reggel berakod, este kiveszed és megtisztítod, semmi más dolgod nincs vele, közbe pedig úgy látsz mintha semmi baja nem lenne a szemednek, észre sem veszed a lencsét. Szembetegségeket sem kaphatsz el ha minden higiéniás szabályt betartasz és nem hordod túl a lencsét. Hordhatod bárhol, sportoláskor, strandon, stb.
Az, hogy melyik éri meg jobban, sok mindentől függ. Egy szemüveg jó kerettel, vékonyított lencsével stb. sokba is kerülhet, főleg, hogy a lencsék sok esetben fél-egyévente cserére szorulnak, ha romlik a szemed (ennél jobb a kontaktlencse, ott úgyis negyed-félévente újat rendelsz, előtte úgyis megvizsgálják a szemed).
Nekem pl. a kontaktlencse (mindkét szembe) 21.000 ft volt fél évre, míg a szemüvegbe az új lencse 'csak' 17.000. Bár a kontaktlencse tényleg kényelmesebb viselet, mint ahogy előttem is írták, főleg nyáron, ill. télen sem párásodik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!