A mínusz 0,5-ös szemüveg ronthatja a látásomat? Tényleg elgyengülnek a szembe az izmok?
16 éves vagyok, szerdán voltam vizsgálaton mert egy ideje rosszul látok, és azóta mindenki azzal riogat, hogy ő is ezzel kezdte, és egyre rosszabb lett csak.
Azt is mondták már, hogy a szemüveg miatt a szemben az izmok hozzászoknak, hogy nem kell dolgozniuk, és csak még rosszabb lesz ha állandóan hordom, csak iskolába a táblához vegyem fel.
Istenem.. nem kell minden hülyeséget elhinni. gondolom fizikából tanultátok már a gyűjtő és szórólencséket.Azért nem látsz távolra,mert nem megfelelő a szemtengelyed hossza.
Szerinted a szemgolyód bármitől össze fog menni vagy meg fog nőni ??? A szemüveg arra van,hogy láss vele,nem tud rontani a látáson,fizikailag lehetetlen. Javítani is csak gyerekkorban maximum ,de az inkább a távollátásra jellemző .
A legtöbb rövidlátó kamaszkorában lesz az,a hirtelen növések idején, és általában 20-25 éves korig romlik,amig a növés be nem fejeződik. Van akinek semmit ,van akinek sokat. A világon sneki nem tudja ,hogyan lehetne ezt orvosolni,mivel a pontos okát sem tudják. Valószinüleg a genetika nagyban közrejátszik .
Az izmaiddal NEM látsz,akkor látsz jól ha pontosan odaesik a fény a szemedben,ahová kell. Ha nem oda,akkor homályos lesz a látás,közelre,távolra,vagy mindenhova..
Szóval,teljesen mindegy hordod e ,ha romlani "akar" ,akkor igyis ugyis fog. Semmi más humbukot nem kell elhinni,mert nincsen élettani alapja...
Gondolom panaszt okoz és zavar ez a fél dioptria hiány,elvégre valamiért elmentél orvoshoz. Hordjad amikor akarod,egész nap,vagy csak a táblához ,teljesen mindegy a romlás szempontjából . Egy féllábúnak sem nő ki a másik lába ha nem használja a mankót . A szem tud alkalmazkodni,és kompenzálni egy darabig,de az nem azt jelenti,hogy nincs meg a látáshibád.
Remélem nem magadat akarod meggyőzni hogy miért ne hord a szemüveget.
Ha hordod ha nem akkor is romlani fog, csak ha nem hordod akkor jobban.
Én is ezzel kezdtem 7 évesen és most -4.0 a szemem. Ha nem hordtam volna akkor lehet hogy még erősebb szemüveg kellene most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!