Mi a látóélesség alsó határa jogosítvány készítésénél?
Most iratkozok be vezetni, és orvosin azt mondták, hogy nem jó a szemem, ezért szemüveg kell. Mind a kettő 0,6-os. Interneten olvastam, hogy "A jogosítvány megszerzésének feltétele:
két szem látásélességének összege: 1,2 (a gyengébb szemen legalább 0,2)"
Tehát elvileg nekem nem kéne szemüveg. Meglehet beszélni ezt szemész orvossal? A weboldal ahonnan néztem:
Szerintem ez egy hülyeség amit neten találtál. Az 1.0ás visus azt jelenti,hogy a kettesy féle táblát 5 méterről végigolvasod, ,az 1.25ös azt,hogy a legalsó sort is,ez nagyon nem általános ,azért hívják 125%os látásélességnek ..
Másrészről nem tudom elképzelni,hogy 0.2 es vizusra nem kell szemüveg , nem tudom most pontosan megmondani az hány dioptria lehet,de már a legnagyobb számot sem látja,az száz százalék .
0.6 os visusra ha jól saccolom szerintem 0.75-1 dioptria kellene,ez pedig kell a vezetéshez .
Ha van ilyen alsó határ amiről te beszélsz,az 0.25-fél dioptria hiánynál tuti biztos nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!