Részletesen: sose volt gond a szememmel, viszont a minap feltűnt, hogy -csak- bal szemmel 1-1,5 méternél távolabbi dolgokat nem tudok jól fókuszálni, kissé elmódott éleket látok. A jobb szememmel viszont minden tűéles. Az érdekes az, hogy két szemmel szintén minden jó, avagy nem tűnik fel, hogy a bal szemem rontana valamit az összlátásomon. Ez lehet normális, vagy lesz valami bibi a bal oldalt? Ha bibi van, akkor orvoshoz kell fordulnom, vagy nem muszáj, amíg két szemmel jó a helyzet?
Én a bal szememmel sokkal jobban látok távolra, mint a jobbal, de még így is szemüveget kell hordanom, hogy normálisan lássak, meg hogy ne romoljon gyorsan a bal szemem. Mondjuk nálam ez öröklött dolog, nem tudom hogy nálad mi lehet. De ha elmész szemészhez, vagy szemüvegboltba ahol van szemvizsgálat, akkor rögtön megmondják, hogy mi a helyzet.
2013. febr. 10. 11:20
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de nem értem, hogyan befolyásolná egy szemüveg a szem romlásütemét. Hiszen a látás gyengülése nem fordítható vissza, de nem is gátolható meg egy üveglencsével. Egy szemüvegtől miért ne romlana tovább? Az csupán a látás segítésére, javítására szolgál, amiből a későbbiekben nagyobbra van szükség, vagy tévedek? Nem vagyok biológus, szóval nyugodtan oktassatok ki.
2013. febr. 10. 11:49
4/8 anonim válasza:
Tompa látás van alakulóban illetve már bizonyos fokig ki is alakult. A jobb szemed a vezérszemed. Azért érdemes megcsináltatni a szemüveget, mert ha a bal szemedet korrigálják a látókéregben egyforma éles képet érzékel az agy és így nem nyomja el a gyengébb szemet, azaz nem romlik a bal szemed tovább. Ha eléri a 0.15 vagy 0,2-t a bal, akkor már elég kevés esély van a korrekcióra, de ezt a szemész megmondja rögtön.
Úgyhogy érdemes itt szemüveget használni.
2013. febr. 10. 12:08
5/8 anonim válasza:
A tompalátást nem lehet szemüveggel javítani, az más, mint a közel- vagy távollátás.
Kérdező, a romlás megáll előbb-utóbb.
2013. febr. 10. 17:35
6/8 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek. Most már magam sem tudom, mit higyjek, szóval inkább megnézetem.
2013. febr. 10. 18:24
7/8 anonim válasza:
A szem romlása összefüggésbe hozható a serdülő korral, speciel nekem is 18-20 éves koromig romlott a szemem (idén leszek 34), azóta -5,25-ös lencsét hordok.
2013. febr. 10. 20:33
8/8 A kérdező kommentje:
Én 24 vagyok. Kb. néhány éve látok egy picit gyengébben, kb. négy. Pont, ahogy írod. Viszont arra eddig nem figyeltem fel, hogy mindez csak a bal hibája.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!