A számítógép mennyire rontja a szemet?
Figyelt kérdés
Mennyi idő után lehet észrevenni?Mennyi idő kell ahhoz?Napi hány óra?
Azért kérdem mert én napi kb3 órát ülök a gép elött.
2009. szept. 4. 19:55
1/8 anonim válasza:
Attól függ,milyen montiort használsz.A régi,ilyen nem síklapú monitoroknak nagy volt a vilódzása,és nagyon rontota a szemet.A mai síklapú monitorok,annyira rontják a szemed,mintha könyvet olvasnál.De sokat pislógj,és ne a fejed mozgasd gépezés közben,hanem a szemed mozgasd.Az állatoknak mindig mozgásban van a szemük,ezért is látnak jól.Az emberek látása viszont a helytelen tartásba visszaszokott.A szemet nem mozgatják csak a fejet.
2/8 A kérdező kommentje:
Sík alapu monitorom van
2009. szept. 4. 20:04
3/8 anonim válasza:
Az helyes fény beállításokkal,alig roncsol.
4/8 anonim válasza:
bocsi, de a számítógép csak akkor rontja a szemedet, ha kinyomod vele, a monitor rontja, már ha igen. de az igaz, hogy a mostani monitorok teljesen jók, csak arra figyelj, hogy gépezés közben óránként tarts 10 perc szünetet
5/8 anonim válasza:
Elözö, megfogadom a tanácsod. Ugyanis ha nincs jobb dolgom akkor gépezek. Márpedig mikor nemkell tanulnom akkor gépezek. Ám ma vettem észre a monitoromon van olyan beállitás, hogy pl. olvasásra,internete,filmnezésre,sportra,játékra stb. -re át lehet állitani és akkor automatikusan kiválasztja arra a tevékenységre a legjobb fényeröt :)
Játékhoz magas
Olvasáshoz alacsony
6/8 anonim válasza:
dejoo utolso válaszolo ez tökjo:D
hol lehet beállitani nemtudod?
7/8 anonim válasza:
Akármennyit is hazsnálod(a 3 óra szerintem már határeset), minél többet pislogj, ha el is felejtenél(amikor olvas,koncentrál az ember, kevesebbet pislog, ne száradjon ki a szemed, csinálj szemtornát, "szemkörzést", van fáradt szemre szemcsepp, néha azt is lehet, nem mondanék márkát, de van vény nélküli, van vitamin is a szemnek, én egy évben egyszer-kétszer (pl. sok olvasás, vizsgaidőszak,stb.) csinálok ilyen kúrát, nem kell sokat szedni, csak néha, van itt is recept nélküli, a patikában megmondják.
8/8 anonim válasza:
15:01 nekem a képernyöm jobb alsó sarkától a képernyö középsö alsó részéig vannk gombok
_________
| |
| |
| |
-----°°°°/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!