Mit jelent, ha kicsi a pupilla, ill. Ha nagy?
Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy valamelyik jelenti,azt ha fáradt az ember?De melyik?És egyáltalán mitől változik,hogy egyik pillanatban még kicsi,aztán nagy?2008. jún. 4. 13:32
1/9 anonim válasza:
Egyrészt igazodik a fényviszonyokhoz, másrészt idegrendszeri hatásra változik, pl. pozitív érzelmi hatásra kitágul, de biztos hallottad már, hogy bizonyos kábítószerek mellékhatásaként összeszűkül (tűhegypupilla).
2/9 A kérdező kommentje:
Igen,sajnos bátyámnál láttam,h a drogtól összeszűkül a pupillája,csak arra voltam kíváncsi még mitől lehet szűk ill. tág.Köszi a gyors választ!
2008. jún. 4. 13:38
3/9 anonim válasza:
jól írta az első válaszoló,de annyit tudok h pl herointól összeszükül,marihuánától meg kitágul,ebből arra következtetnék h kemény drogoktól szűkül és a könnyű drogoktól tágul
4/9 anonim válasza:
drogoktól:
marihuána --> pupilla nem változik, csak a véreres, vörös lesz a fehér rész..
extasy, amfetamin, lsd, gomba --> kitágul
kokain --> szemen nem elhet észrevenni
heroin --> beszűkül
5/9 anonim válasza:
én a marihuánát tapasztalatból irtam h kitágul a pupilla
6/9 anonim válasza:
A fentieket összevetve azt a következtetést tudom levonni, hogy azoktól a dolgoktól, amik felpörgetnek, tehát stimulálnak, azoktól kitágul, amik lenyomnak, azoktól beszűkül.
7/9 anonim válasza:
Egyébként a pupilla alapból erős fényben beszűkül, sötétben kitágul.
8/9 anonim válasza:
lsd-től tágúl a pupilla...azért jó lenne az okoskodna aki tud is valamit róla...fűtől lazul az ember...nem úgy mint az lsd-től...azért megnéztem volna ahogy bob marley körbe körbe rohangál meztelenül mint 1 őrült...
9/9 anonim válasza:
#3 stimulánsoktol tagul
Pl kristaly,speed,eki
Opiatoktol /herointol osszeszukul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!