Romlik a szem, ha a szemüveget csak időnként veszi fel valaki ( mondjuk tévézéshez)?
Figyelt kérdés
2009. aug. 31. 12:22
1/5 anonim válasza:
Szia! Nem fog romlani a szemed de csak még nehezebb feladatot adsz az agyadnak.
De amúgy mihez írták fel a szemüveget és milyen dioptriáról beszélünk?
2/5 anonim válasza:
Bocs a sok "de" használatáért csak babázok és nem volt valami egyszerű napom. Amúgy látszerész vagyok.
3/5 A kérdező kommentje:
Szemüveges vagyok kiskorom óta, 0.5össel kezdtem, aztán 1.5-es jött. Ezt már nem hordtam, mert utáltam a szemüveget, a kontaktlencsét se szerettem meg. Kábé két éve nem voltam szemésznél és most már 2.5ös/3-as a szemem. Ez lehet természetes romlás (mert még csak 18 vagyok), vagy amiatt romlott, mert csak időnként (ha órán látni kellett a táblát, tv, mozi, stb.) hordtam a szemüvegem?
2009. aug. 31. 12:30
4/5 anonim válasza:
Ez a hiba benne van a golyóba. Ha hordasz szemüveget ha nem te mindig szemüveges ember leszel. Ezzel csak azt éred el ,hogy egyre nehezebben fogod megszokni a szemüveget és magadnak okozol ezzel problémát. Arra készülj fel ,hogy 27 éves korodig ez a dioptria még növekedhet.Egy jó tanács ha megfogadod: azért is kezdj el szemüveget vagy lencsét viselni mert egy idő után ellustul a szemed és nem hozható vissza az éleslátás.
5/5 anonim válasza:
12:40 Én nem halottam ilyet hogy,ha valaki nem hordja a szemüveget akkor nem lehet helyrehozni ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!