Most fogok kontak lencsét kapni és vannak dolgok amik eléggé aggasztanak, pl. : lehet benne sportolni?
Figyelt kérdés
Főként suliban és a délutáni programoknál használnám, estére pedig kivenném (meg természetesen éjszakára is). És tesi órán nagy baj ha bennt marad? Ezen kívül, hogy vegyem ki és rakjam be? esetleg videót tudtok mutatni? (olyat ami nem undi:DD)
14/L
2013. jan. 8. 23:00
1/9 anonim válasza:
lehet még fürdeni és aludni is benne:D és aki átadja a lencsét az valószínüleg meg mutatja és teljesen elmond róla mindent. ugyhogy nyugi van :D
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! ment a zöld kéz :)
2013. jan. 8. 23:04
3/9 anonim válasza:
*kontakt
Azért alváshoz meg fürdés után ki kellene venni/cserélni kéne, nem?
4/9 anonim válasza:
Ne aggódj ha csak órák alatt sikerül berakni és kivenni, hamar bele lehet tanulni. A lágy lencsék bátran bennmaradhatnak, keményet nemhiszem hogy rádsóznának.
5/9 anonim válasza:
Attól függ milyen lencséd lesz. Napi vagy heti? A napit minden este ki kell venni alvás előtt. A heti bent maradhat éjszaka is és értelemszerűen kb. egy hétig nem kell kivenni, cserélni. Bár ez utóbbi nem hiszem, hogy túl egészséges lenne a szemednek, de annyival nem károsabb, mint a napi. Úgyhogy akár olyat is vehetsz. Figyelj arra, hogy mindig tiszta legyen a kezed mielőtt megfogod és a szemedbe rakod. A lencsét pedig mindig folyadékban tárold, ha koszos lesz, leesik stb. akkor se vízzel mosd le. Mindig kontaktlencse folyadékkal. Sportolásnál meg természetesen bent maradhat.
6/9 anonim válasza:
Minden lencsét ki kell venni alvás előtt. Az éjjel-nappali sem ajánlott alvásra.
A heti lencse azért heti mert hetente cseréled. A havi lencsét meg havonta.
Sportolásra jó, nyugodtan tesizhetsz benne. Én is tesiztem benne, bár nekem már nem sok volt hátra a suliból mikor kontaktlencsém lett.
7/9 anonim válasza:
Van olyan lencse, ami bent maradhat éjszakára is. Nézz utána.
8/9 anonim válasza:
Mindent a kikészítesz, aztán megmosod a kezed babaszappannal. Nem torlod meg, én rázni szoktam míg megszárad.Ugyelj arra, hogy friss levegon sokat legyél, ott tobb az oxigén. Ne használj sprayt és ne is lépj be olyan helységbe. Ugyanis a lencse apró nyílásait betomíti, és cserélheted ki újra. Nem esik ki ha jól feltetted. Ha fen marad a szemeden, akkor jól tetted fel.
9/9 anonim válasza:
Hogyne, utolsó. A szemét se nyissa ki. Meg a száját se, mert kimegy az éltető oxigén a szeméből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!