Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Az baj, hogy amikor felállok,...

Az baj, hogy amikor felállok, utána kb 1 percig nem látok semmit?

Figyelt kérdés
Szóval csak feketeség :/ 13/L vagyok, és szemüveges:)
2013. jan. 4. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Rossz vérkeringés. Iszol eleget?
2013. jan. 4. 17:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem nagy baj, csak pl. a vérnyomásoddal van kisebb probléma. Szóval úgy értem, bajnak baj, de kezelhető. Pl. lehet túl alacsony a vérnyomásod, mert nem iszol eleget - ezt elég egyszerű kezelni. De el kéne menned orvoshoz, mert csak ő tudja megállapítani a pontos okot és szükséges kezelést.
2013. jan. 4. 17:29
 3/9 anonim válasza:
100%
Nem az van, hogy túl hirtelen ugrasz fel pl fekvő állapotból?
2013. jan. 4. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Az is lehet amit eddig mondtak, az én vérnyomásom normális de ha hirtelen felállok pl reggel, vagy hosszabb guggolás után nálsm is így van, de a magas embereknél nagyon gyakori az ilyen.
2013. jan. 4. 17:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen, valszeg a vérnyomás miatt, ahogy előttem is írták. Nekem is nagyon alacsony, méréseknél mindig elcsodálkozott a doki :)

Emiatt nem kell megijedni, sokaknál van, ha hirtelen felállnak, akkor egy kicsit "besötétül a képernyő", ilyenkor ülj vissza, vagy nyújtózz egy kicsit.

Csak arra vigyázz, hogy el ne ájulj, menet közben, mert az nem valami kellemes :S

6/9 A kérdező kommentje:
Ja értem,köszi a válaszokat !:) majd akkor elmegyek orvoshoz..:/
 7/9 anonim ***** válasza:
Igyál több folyadékot és kezdj el valami állóképességi sportot: kocogás, labdajáték.
2013. jan. 4. 17:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Alacsony a vérnyomásod. Igyál sok folyadékot, és mindig ügyelj arra, hogy fokozatosan állj fel, ne hirtelen. Ha guggolsz, akkor először állj fel és azonnal hajolj le pár másodpercre, a fejed lentebb legyen a derékvonalnál, aztán egyenesedj fel. Ha fekszel, akkor is fokozatosan ülj fel és állj talpra.

Nekem is hasonló gondjaim vannak, mostanában már nem annyi, mint anno tiniként, de azért jól ismerem a helyzetet.

2013. jan. 4. 17:44
 9/9 anonim válasza:

Ha elmész orvoshoz, abból az lesz, hogy elküldenek kórházba és azzal a dumával hazaküldenek, hogy csak kamaszkori hormonzavar, majd elmúlik. Unokahúgommal is ez volt és igazuk is lett.

Ha viszont nem így van, akkor talán ortosztatikus hipotenziód van, mint nekem, hozzá kell szokni.

2013. jan. 19. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!