Az baj, hogy amikor felállok, utána kb 1 percig nem látok semmit?
Nekem is volt ilyen, valszeg a vérnyomás miatt, ahogy előttem is írták. Nekem is nagyon alacsony, méréseknél mindig elcsodálkozott a doki :)
Emiatt nem kell megijedni, sokaknál van, ha hirtelen felállnak, akkor egy kicsit "besötétül a képernyő", ilyenkor ülj vissza, vagy nyújtózz egy kicsit.
Csak arra vigyázz, hogy el ne ájulj, menet közben, mert az nem valami kellemes :S
Alacsony a vérnyomásod. Igyál sok folyadékot, és mindig ügyelj arra, hogy fokozatosan állj fel, ne hirtelen. Ha guggolsz, akkor először állj fel és azonnal hajolj le pár másodpercre, a fejed lentebb legyen a derékvonalnál, aztán egyenesedj fel. Ha fekszel, akkor is fokozatosan ülj fel és állj talpra.
Nekem is hasonló gondjaim vannak, mostanában már nem annyi, mint anno tiniként, de azért jól ismerem a helyzetet.
Ha elmész orvoshoz, abból az lesz, hogy elküldenek kórházba és azzal a dumával hazaküldenek, hogy csak kamaszkori hormonzavar, majd elmúlik. Unokahúgommal is ez volt és igazuk is lett.
Ha viszont nem így van, akkor talán ortosztatikus hipotenziód van, mint nekem, hozzá kell szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!