Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Gyerekeknek szabad csináltatni...

Gyerekeknek szabad csináltatni lézeres szemműtétet?

Figyelt kérdés
Én egy 15 éves fiú vagyok és szeretnék egy lézeres szemműtétet mert már nem szeretnék szemüveget hordani! B- 3,25 J-2,75 És kíváncsi lennék rá hogy gyerekeknek szabad-e mert a neten semmit nem találtam erről!

2012. dec. 22. 18:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Amikor befejeződött a magasságbéli növekedésed akkor van értelme, addig meg sem csinálják, mert a növekedés miatt újra romolhat. Ezért nem találsz gyerekekre serdülőkre vonatkozó adatokat.
2012. dec. 22. 18:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Szabadni szabad, de nem csinálják meg,amíg növésben van a szervezet,mert addig az folyamatosan kihathat rá, és nem kockáztatják, hogy több százezerért megcsinálják, és egy év múlva újra kell csinálni. legalábbis nekünk ezt mondták.
2012. dec. 22. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:

18 év alatt nem csinálják.

kb 22-24 éves korodig romolhat a szemed.

Ha most meg is műtenének akkor 1 év múlva újra szemüveges lennél.

2012. dec. 23. 12:28
 4/6 A kérdező kommentje:

de mért nem romolhat tovább 22-24 éves korunk után?

És mért lennék újból szemüveges?

2012. dec. 23. 19:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Sőt, még 30 után is romolhat tovább, ezért kell nyilatkozni is a szemklinikákon, hogy az utóbbi fél évben változott, romlott e a szem?

Azért maradhatsz szemüveges mert ezt a természetes alakulást nem befolyásolja a lézeres műtét, meglévőt korrigálja.

Azon kívül nem mindenki alkalmas a lézeres korrigálásra, többet árthat mint használ. Ezt ott előzőleg vizsgálják is.

2012. dec. 30. 17:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Neked gondolom már nem aktuális a téma, de akinek eseteg igen, itt találtam hozzá egy jó összefoglalót: [link]
2020. máj. 11. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!