Ti ápoljátok rendesen a lencséteket?
Vagy nem annyira mint pl 2naponta cserélitek a lötyöt meg nem mostok olyan alaposan kezet/nem is mostok meg ilyenek
Meg az a kérdésem h kicsit be eresedik a szemem a nap végén ebböl lehet baj?
Ugy átlag 10 órát van bent 8 kor berakom és 18órax kor veszem ki
A látásomról, szememről van szó, rossz ápolás miatt meg is lehet vakulni és ez nem hülyeség. Bárkivel megtörténhet.
Szóval nem értem miért hanyagolná bárki is, mikor két perc az egész procedúra, hogy kezet mos - beteszi a lencsét - kiönti a folyadékot. Utána meg kivételnél: kezet mos - kiveszi a lencsét - tenyerében áttörli - friss folyadékban tokba rakja. Ezt is csak leírni hosszabb, ez sincs többb 2 percnél. Ha erre nem képes valaki akkor... hát ne csodálkozzon majd ha begyullad a szeme és többé soha nem hordhat lencsét.
Az én lencsém 6-tól 23 óráig van a szememben, azaz 17 órán keresztül, de sose eresedik, sose kényelmetlen, nem szárad ki, jó fajta lencse, magas oxigénáteresztő képességgel, ez a legfontosabb egy lencsénél. Ha a tiédnél kevés ez az érték akkor az okozhatja hogy eres a szemed. Ha nem rég óta hordod akkor meg lehet hogy még nem szoktál hozzá, az normális.
Nem mindenkinek egyformán hajlamos a szeme a gyulladásra. Én már 30 éve hordok kontaktlencsét, és ezalatt sokszor előfordult, hogy nem tudtam betartani a higiéniás szabályokat, például kiesett a koszos padlóra, és csak a csap alatt tudtam leöblíteni, úgy tettem vissza, mert másképp nem tudtam volna dolgozni.
Nekem soha nem gyulladt be a szemem. A legrosszabb, ami történt, hogy egyszer, mikor már vagy 14 órája benn volt, kiszáradt a szemem, szabályosan kopogott, a lencse meg úgy feltapadt, hogy gumiszívókával is alig tudtam lecuppantani.
Viszont van egy barátnőm, akinek gyakran begyullad a szeme, és olyankor napokig nem teheti be a lencsét, mert piszkosul szúr, de szerintem neki sem azért van, mert nem tartja be a szabályokat, nagyon is kényes és pipec az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!